Στη ζωή του αλλά και στην πρόσφατη δήλωσή του για τον δάσκαλο που είχε στο Δημοτικό και τον έδερνε αναφέρθηκε ο Θανάσης Ευθυμιάδης ο οποίος φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ το μεσημέρι της Τρίτης (09/04).
Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων εξήγησε το σκεπτικό γύρω από το γιατί πρέπει να απαγορευθούν ορισμένες παλιές ελληνικές ταινίες.
«Όταν ήμουν νεότερος άκουγα συνέχεια να με ρωτάνε “τρελός είσαι;”. Οτιδήποτε ακραίο έκανα, αυτό μου έλεγαν, είτε έκανα σούζες με τη μηχανή, είτε βουτιές από τα βράχια. Εγώ όμως δεν ένιωθα έτσι, ένιωθα ότι έκανα αυτό που μου άρεσε», δηλώνει αρχικά ο Θανάσης Ευθυμιάδης.
«Είχα πάρα πολλή ενέργεια μέσα μου που, αν δεν εκτονωνόταν κάπου, μπορεί να γινόταν επικίνδυνη. Εγώ το έκανα μέσω της άσκησης», τονίζει ο ηθοποιός.
«Ήμουν ο τύπος που τσακωνόταν και φώναζε στον δρόμο. Όταν έγινα αναγνωρίσιμος, μετά δεν μπορείς να είσαι έτσι. Διοχέτευσα την ενέργεια και στην κάμερα και στην τηλεόραση με τη βοήθεια των δασκάλων μου», παραδέχεται αμέσως μετά ο Θανάσης Ευθυμιάδης.
«Όταν ο δάσκαλος είσαι μικρός και σε δέρνει, σε κάνει αυθόρμητα και υποσυνείδητα να φαντάζεσαι πότε θα γίνεις κι εσύ μεγάλος για να μην σε δέρνουν. Καταλαβαίνετε τι κακό έκαναν εκείνα τα χρόνια; Καταλαβαίνετε ότι πρέπει πολύ σωστά να απαγορευτούν ταινίες όπως το Κλάμα Βγήκε Απ’ Τον Παράδεισο;», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
«Βάζουν στη συνείδηση ενός μικρού παιδιού ότι είναι σωστό να σε δέρνει ένας μεγάλος», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Θανάσης Ευθυμιάδης.
«Ξεχωρίζω τον δάσκαλο που με έδερνε στο Δημοτικό, το κατάλαβα μετά από χρόνια»
«Τον δάσκαλο που ξεχωρίζω είναι ένας δάσκαλος που στην Ε’ και στην ΣΤ’ Δημοτικού με έδερνε, το κατάλαβα μετά από χρόνια. Εάν δεν με έδερνε, δεν θα μισούσα το σχολείο. Και αν δεν μισούσα το σχολείο, δεν θα στρεφόμουν στην Τέχνη», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Θανάσης Ευθυμιάδης.