Ένα μοντέλο και σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων της Νέας Υόρκης «πήρε πόδι» από το πρακτορείο ταλέντων της, αφού ανάρτησε αντι-ισραηλινά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκρίνοντας τη χώρα με τους Ναζί.

Η 32χρονη Καμίλα Ντετέρε – η οποία παρουσιάστηκε φέτος το καλοκαίρι στο ειδησεογραφικό περιοδικό Air Mail του Γκρέιντον Κάρτερ για το ρόλο της στο σχεδιασμό ενός αριστοκρατικού εστιατορίου στην Τσάιναταουν – δεν εκπροσωπείται πλέον από την Elite New York, σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρακτορείου.

Η ομάδα StopAntisemitism, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «κορυφαία αμερικανική μη κομματική οργάνωση με έδρα την Αμερική που καταπολεμά τον αντισημιτισμό», δημοσίευσε στιγμιότυπα από τις αναρτήσεις της Ντετέρε στο Instagram.

Μία από τις αναρτήσεις περιλαμβάνει μια σύγκριση δίπλα-δίπλα μεταξύ του Ισραήλ και της ναζιστικής Γερμανίας. Η ανάρτηση περιλαμβάνει επίσης τις λεζάντες «F-k America» και «F-k Israel» καθώς και το hashtag #freepalestine.

Εκπρόσωπος της Elite New York επιβεβαίωσε στη New York The Post ότι η Ντετέρε αποσύρθηκε την Τρίτη, αν και αρνήθηκε να πει το γιατί.

Η Post ζήτησε το σχόλιο της Ντετέρε, η οποία έχει διαγράψει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές και προφίλ στο διαδίκτυο, η Ντετέρε είναι ένα μοντέλο που γεννήθηκε στο Μανχάταν και έχει εργαστεί στην εταιρεία εσωτερικού σχεδιασμού Roman and Williams.

Η Ντετέρε είναι επίσης κόρη της Ana Opitz, η οποία ήταν συνιδιοκτήτρια του μπαρ βότκας Pravda -δεν υπάρχει πια- στο SoHo μαζί με τον Keith McNally.

Ο McNally, ιδιοκτήτης των φημισμένων εστιατορίων Balthazar και Pastis, προκάλεσε οργή νωρίτερα αυτό το μήνα όταν προέτρεψε τους ανθρώπους να «ακούσουν την άλλη πλευρά» μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. «Όσο πιο απόλυτα αποκρουστικά είναι τα γεγονότα, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ευθύνη να ακούσουμε την άλλη πλευρά», έγραψε ο McNally στη λεζάντα μιας φωτογραφίας που δημοσίευσε τη Δευτέρα στο Instagram και έδειχνε ένα μπαράζ ρουκετών της Χαμάς να πετούν προς το Ισραήλ.