Η σχέση του Έλον Μασκ με την πρώην σύντροφό του, Grimes, έχει περάσει από σαράντα κύματα. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως η Grimes μήνυσε τον Έλον Μασκ για την κηδεμονία των τριών παιδιών τους, όμως, πληροφορίες που έρχονται τώρα στο φως, αναφέρουν πως ο ίδιος ο Μασκ ήταν αυτός που μήνυσε πρώτα και αθόρυβα την Grimes τον περασμένο μήνα.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla μήνυσε τη φίλη του, Grimes, καθώς επιθυμεί να έρθει πιο κοντά με τα παιδιά του, ενώ την κατηγόρησε ότι μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να ξεφύγει από την εμβέλεια των δικαστηρίων του Τέξας, όπως αναφέρεται στο businessinsider.com. Ο Μασκ δήλωσε ότι ήθελε να «καθιερώσει μια σχέση γονέα – παιδιού» με τα παιδιά του και της Grimes, τον 3χρονο X και τα ενός έτους Exa (ή Y) και Tau.

Επιπλέον, είπε ότι η Grimes, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Claire Boucher, έμενε μαζί του και με τα παιδιά τους από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι μετακόμισε στην Καλιφόρνια «σε μια προφανή προσπάθεια να αποφύγει» τα δικαστήρια του Τέξας.

Στις καταθέσεις, ο Μασκ είπε ότι πίστευε πως η διαμάχη για την επιμέλεια θα διευθετούνταν μεταξύ τους, αλλά ήθελε να παρέμβουν τα δικαστήρια του Τέξας, αν αυτό δεν γινόταν. Η αγωγή του επιδόθηκε στην Grimes στις 13 Σεπτεμβρίου και εκείνη κατέθεσε τη δική της αγωγή κατά του Μασκ στις 29 Σεπτεμβρίου. Η αγωγή της Grimes ζητά την επιμέλεια των παιδιών και περιλαμβάνει «τυπικά περιοριστικά μέτρα» που θα εμποδίζουν τα παιδιά να φύγουν από την Καλιφόρνια, από οποιονδήποτε από τους δύο γονείς.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι η αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση «θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια ή την ελευθερία» του ίδιου, της Grimes και των παιδιών τους. Η ακρόαση είχε αρχικά οριστεί για την Παρασκευή, αλλά ακυρώθηκε αφού οι διάδικοι συμφώνησαν, όπως ανέφερε δικαστικός λειτουργός.

Ο Μασκ και ο Γκράιμς είχαν μια αμφιλεγόμενη σχέση

Πρόκειται για την τελευταία διαμάχη για τα παιδιά μεταξύ του Μασκ και της Grimes, της μουσικού με την οποία έχει μια σχέση με τα πάνω και τα κάτω της, από το 2018. Τα δύο μικρότερα παιδιά της Grimes με τον Μασκ έχουν ως επί το πλείστον αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλά ο μεγαλύτερος γιος της, ο X, έχει συμμετάσχει σε ζωντανές συνεντεύξεις του Μασκ, έχει συναντηθεί με διεθνείς ηγέτες και έχει παρακολουθήσει εκτοξεύσεις πυραύλων της SpaceX.

Στο παρελθόν, η Grimes έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να κρατήσει τα παιδιά της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Ό,τι κι αν συμβαίνει με τα οικογενειακά πράγματα, νιώθω ότι τα παιδιά πρέπει να μένουν έξω από αυτά, και ο X είναι απλά εκεί έξω», δήλωσε στο Vanity Fair πέρυσι. «Θέλω να πω, νομίζω ότι ο Elon τον βλέπει πραγματικά ως προστατευόμενο και τον παίρνει μαζί του σε όλα».

Αν και το ζευγάρι χώρισε για πρώτη φορά το 2021, μέχρι πρόσφατα η σχέση τους φαινόταν να πηγαίνει καλά. Η Grimes μάλιστα συνέχισε να ζει με τον Μασκ στο Austin για ένα διάστημα μετά τον πρώτο χωρισμό τους.