Τα κοκτέιλ είναι από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά. Ωστόσο, πέρα από την πλούσια και απολαυστική γεύση, συχνά περιέχουν και σημαντικές ποσότητες ζάχαρης.

Αν και ένα γλυκό κοκτέιλ περιστασιακά δεν είναι επικίνδυνο, η συχνή κατανάλωση ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε σημαντική αύξηση θερμίδων και διάφορα προβλήματα υγείας.

Ακολουθούν 10 δημοφιλή κοκτέιλ με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και μερικές εναλλακτικές, από το Eat This για να τα απολαύσετε με λιγότερη ζάχαρη.

1. Pina Colada

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη: 40 γραμμάρια ανά 240 ml

Η Piña Colada είναι ένα κλασικό κοκτέιλ με ρούμι, κρέμα καρύδας και χυμό ανανά. Η γλυκιά του γεύση προέρχεται κυρίως από την κρέμα καρύδας και τον χυμό ανανά. Εναλλακτικά: Χρησιμοποιήστε νερό καρύδας ή light γάλα καρύδας αντί για την κρέμα και μειώστε την ποσότητα χυμού ανανά.

2. Margarita

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη: 36 γραμμάρια ανά 240 ml

Η Margarita περιέχει τεκίλα, χυμό λάιμ και λικέρ πορτοκαλιού, με ορισμένα έτοιμα μείγματα να περιέχουν έως και 7 γραμμάρια ζάχαρης ανά 30 ml. Εναλλακτικά: Επιλέξτε το κοκτέιλ Ranch Water, φτιαγμένο με τεκίλα, σόδα και μια δόση χυμού λάιμ, για μια έκδοση με πολύ λιγότερη ζάχαρη.

3. Mai Tai

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη: 32 γραμμάρια ανά 240 ml

Το Mai Tai συνδυάζει ρούμι, χυμό λάιμ, λικέρ πορτοκαλιού και σιρόπι αμυγδάλου (orgeat). Το σιρόπι αμυγδάλου και το λικέρ πορτοκαλιού συνεισφέρουν σημαντικά στη ζάχαρη. Εναλλακτικά: Χρησιμοποιήστε μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου και αντικαταστήστε το λικέρ πορτοκαλιού με μια δόση χυμού πορτοκαλιού.

4. Strawberry Daiquiri

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη: 31 γραμμάρια ανά 240 ml

Η γλυκιά γεύση του Strawberry Daiquiri προέρχεται από τον πολτό φράουλας και τα σιρόπια που χρησιμοποιούνται για να το ενισχύσουν. Εναλλακτικά: Αντικαταστήστε το με ρούμι και σόδα με φρέσκες φράουλες και χυμό λάιμ.

5. White Russian

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη: 21,5 γραμμάρια ανά 240 ml

Το White Russian είναι ένα κρεμώδες κοκτέιλ με βότκα, λικέρ καφέ και κρέμα γάλακτος. Το λικέρ καφέ είναι η κύρια πηγή ζάχαρης σε αυτό το ποτό. Εναλλακτικά: Δοκιμάστε βότκα με καφέ και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα ή γάλα αμυγδάλου.

6. Long Island Iced Tea

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη: 19 γραμμάρια ανά 240 ml

Το Long Island Iced Tea είναι γνωστό για την υψηλή του περιεκτικότητα σε αλκοόλ, αλλά και σε ζάχαρη, λόγω του λικέρ και της κόλα που περιέχει. Εναλλακτικά: Αποφύγετε το λικέρ και χρησιμοποιήστε κόλα χωρίς ζάχαρη.

7. Cosmopolitan

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη: 19 γραμμάρια ανά 240 ml

Το Cosmopolitan περιέχει βότκα, λικέρ πορτοκαλιού και χυμό κράνμπερι. Και εδώ το λικέρ πορτοκαλιού είναι αυτό που συμβάλλει σημαντικά στη ζάχαρη. Εναλλακτικά: Παραγγείλετε βότκα σόδα με λάιμ και μια μικρή ποσότητα χυμού κράνμπερι.

8. Appletini

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη: 18 γραμμάρια ανά 240 ml

Το Appletini περιέχει βότκα και λικέρ από μήλο, με την περιεκτικότητα σε ζάχαρη να προέρχεται κυρίως από το λικέρ. Εναλλακτικά: Το Appletini Δεν είναι πραγματικά μαρτίνι, αλλά είναι ένα από τα πολλά ποτά που ενσωματώνουν τον όρο «μαρτίνι» στο όνομά τους. Οπότε μπορεί να επιλέξτε ένα κλασικό martini χωρίς ζάχαρη.

9. Sangria

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη: 16 γραμμάρια ανά 240 ml

Η Sangria συχνά περιλαμβάνει κρασί, φρούτα και σιρόπια, με την περιεκτικότητα σε ζάχαρη να διαφέρει ανάλογα με τα συστατικά. Εναλλακτικά: Προτιμήστε σκέτο κόκκινο κρασί ή κρασί με σόδα (spritzer).

10. Mojito

Περιεκτικότητα σε ζάχαρη: 8 γραμμάρια ανά 240 ml

Το Mojito περιέχει ζάχαρη από το σιρόπι που χρησιμοποιείται, παρά τη φρεσκάδα του από το λάιμ και τη μέντα. Εναλλακτικά: Δοκιμάστε ρούμι με σόδα, μέντα και χυμό λάιμ χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

Απόλαυση χωρίς περιττές θερμίδες

Η κατανάλωση κοκτέιλ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Επιλέγοντας εναλλακτικές εκδόσεις των αγαπημένων σας ποτών με λιγότερη ζάχαρη, μπορείτε να απολαμβάνετε τις εξόδους σας χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες.