Η νεανική επιδερμίδα είναι στόχος πολλών ανθρώπων. Πέρα από τις κρέμες και τα καλλυντικά, ορισμένα ροφήματα μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της λάμψης και της ελαστικότητας του δέρματός σας.

Ο νευροεπιστήμονας, Ρόμπερτ Λαβ, ιδιαίτερα δημοφιλής και για τις συμβουλευτικές αναρτήσεις του στο TikΤοκ, αναδεικνύει τα οφέλη τριών ροφημάτων, πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, που όχι μόνο προσφέρουν νεανικότητα στην επιδερμίδα, αλλά ενισχύουν και την υγεία του εγκεφάλου.

Ανακαλύψτε πώς αυτά τα ροφήματα μπορούν να γίνουν σύμμαχοι της καθημερινής σας ρουτίνας για ένα νεανικό και λαμπερό δέρμα.

1. Οργανικός ντεκαφεϊνέ καφές

Πολλοί παραβλέπουν αυτό το απλό αλλά ισχυρό μυστικό κατά της γήρανσης, όπως το χαρακτηρίζει ο Λαβ.

Όπως τονίζει, το κλειδί βρίσκεται στον ντεκαφεϊνέ, ιδιαίτερα όταν είναι οργανικός. «Ο καφές είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που είναι εξαιρετικά για τον εγκέφαλο και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου», αναφέρει και εξηγεί:

«Γιατί ντεκαφεϊνέ; Επειδή δεν περιέχει καφεΐνη και η καφεΐνη μπορεί πραγματικά να αφυδατώσει το δέρμα και να επιταχύνει τη γήρανση».

«Υπάρχουν επίσης -αν και αμφιλεγόμενα- κάποια δεδομένα που δείχνουν ότι η καφεΐνη επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα του εγκεφάλου να δημιουργεί νέα εγκεφαλικά κύτταρα, οπότε ο ντεκαφεϊνέ καφές είναι εξαιρετικά ευεργετικός για τον εγκέφαλο και δεν έχει τις αρνητικές παρενέργειες της καφεΐνης».

2. Πράσινο τσάι

Σύμφωνα με τον Λαβ, πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τις πιθανές αντιγηραντικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού, αλλά συχνά δεν καταναλώνουν αρκετό για να αποκομίσουν πλήρως τα οφέλη του. «Έρευνες έχουν διαπιστώσει πως οι άνθρωποι που πίνουν πράσινο τσάι είναι πιο υγιείς και είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ».

«Το πράσινο τσάι έχει όλα τα είδη αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών που είναι εξαιρετικά για την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης και την προστασία του εγκεφάλου, καθώς μεγαλώνετε», υποστηρίζει.

3. Μάτσα

«Αυτό είναι το πιο ισχυρό», λέει ο Λαβ για το τσάι μάτσα. «Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην έχουν ακούσει για το μάτσα, αλλά είναι δέκα φορές πιο ισχυρό από το πράσινο τσάι», αναφέρει και προσθέτει: «Έχει δεκαπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών» και επιπλέον είναι πολύ πιο οικονομικό από τον καφέ, καθώς μια μικρή ποσότητα αρκεί.

«Τα ροφήματα μπορούν να κάνουν θαύματα»

Η κλινική δερματολόγος Ενρίζα Φάκτορ, μιλώντας στο She Finds, ανέφερε πως η ενσωμάτωση στην καθημερινότητα ροφημάτων που έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ή αντιοξειδωτικές ιδιότητες «μπορεί να κάνει θαύματα για την ελαστικότητα του δέρματος, προστατεύοντάς το από τις βλάβες και την πρόωρη γήρανση».

Προτεινόμενο βιβλίο

Φυσική Αντιγήρανση – Βότανα, τροφές και φυσικά παρασκευάσματα που θα σας κρατήσουν για πάντα νέους
Συγγραφείς: Dr. James A. Duke, Michael Castleman
Εκδότης: Ψύχαλος