Το φθινόπωρο του 2011 ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας χειρουργείων και των συνοδών μονάδων ανάνηψης και εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού και θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 30 μηνών με την χορηγία 30 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Απόστολος Ταμβακάκης, στη διάρκεια της υπογραφής της χορηγικής σύμβασης.

Ο κ. Ταμβακάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Εθνική Τράπεζα πιστεύει ότι η επιχειρηματική κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει σύνθετα, οξυμένα και σήμερα ειδικά πρωτόγνωρα προβλήματα. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συνοχής και βελτίωσης του κοινωνικού συνόλου, πρόσθεσε.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στην ανάγκη άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων που μεσολαβούν από την στιγμή της ανακοίνωσης μιας χορηγίας, από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο τομέα, μέχρι την στιγμή της αποδοχής και της έναρξης υλοποίησης της.

Αναφερόμενος γενικότερα στην καθυστέρηση τριών σχεδόν ετών από την ανακοίνωση τα χορηγίας των 30 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας προς το Ευαγγελισμό μέχρι την σημερινή υπογραφή της σύμβασης αλλά και γενικότερα στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ανάλογες κινήσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για ανάλγητο και αδιάφορο κράτος που απογοητεύει τους πολίτες και τους φορείς που είναι διαθέσιμοι για κοινωνική προσφορά.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για πράξη κοινωνικής ευθύνης και επισήμανε ότι παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι αδιαπραγμάτευτη. Έκανε ειδική αναφορά στο κυρίαρχο και σημαντικό ρόλο της Εθνικής Τράπεζας, στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα που όπως είπε θα μετασχηματιστεί αρκετά τα επόμενα χρόνια.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Β. Ράπανος, και οι νέοι αναπληρωτές Διεύθυνοντες Σύμβουλοι κ. κ. Αλεξ. Τουρκολιάς, Άνθιμος Θωμόπουλος και Λεωνίδας Θεόκλητος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ κ. Χαρ. Ρούσος, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».