Η κατανάλωση πορτοκαλί και σκούρων πράσινων λαχανικών μπορεί να δίνει στον άνθρωπο την ευκαιρία να ζει περισσότερο και να ασθενεί λιγότερο.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, προϊόντα όπως το καρότο, οι γλυκοπατάτες και τα πράσινα φασόλια είναι εξαιρετικά ωφέλιμα και συγκεκριμένα προστατεύουν από τις ασθένειες και χαρίζουν περισσότερα χρόνια ζωής.
Αυτή τη φορά, λένε οι επιστήμονες, δεν είναι η β-καροτίνη που βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά η α-καροτίνη. Και οι δύο ανήκουν στην οικογένεια των αντιοξειδωτικών καροτενοειδών, τα οποία πιστεύεται πως έχουν οφέλη για την υγεία καθώς αντιδρούν στη ζημιά που προκαλείται στο DNA και συνδέεται με το οξυγόνο.