Κι όμως, υπάρχει ένα (ακόμα) πράγμα για το οποίο μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους γονείς του: το χανγκόβερ. Επιστήμονες από την Αυστραλία συμπέραναν, έπειτα από σχετική μελέτη, ότι οι άσχημες συνέπειες από το αλκοόλ είναι θέμα γενετικής. ή περίπου, τουλάχιστον.
Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές έθεσαν κάτω από το «μικροσκόπιο» δίδυμους και όπως διαπίστωσαν το γονίδιο μπορεί να προκαθορίζει γιατί ένα άτομο βιώνει ένα βάναυσο χανγκόβερ, ενώ ένα άλλο, πίνοντας το ίδιο ποσό αλκοόλ, ξυπνάει και αισθάνεται απολύτως καλά.
Οι ερευνητές αναζήτησαν, γράφει ο Independent, το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη γενετική σύνθεση και τον αριθμό των χανγκόβερ που αντιμετώπισαν οι συμμετέχοντες κατά τον παρελθόν έτος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γενετικοί παράγοντες αντιπροσώπευαν το 45% της διαφοράς στον αριθμό των χανγκοβερ στις γυναίκες και το 40% στους άνδρες.
Με απλά λόγια, η γενετική αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ του λόγου που ξυπνάτε με ένα αίσθημα αδιαθεσίας. Οι άλλοι λόγοι οφείλονται σε παράγοντες που δεν σχετίζονται με το DNA όπως για παράδειγμα το πόσο γρήγορα πίνετε ένα αλκοολούχο ποτό ή αν πίνετε με άδειο στομάχι.