Ευεργετική φαίνεται πως είναι η κατανάλωση σοκολάτας στην καρδιά για τις γυναίκες που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία. Νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί να μειώσει κατά 60% την πιθανότητα να πεθάνουν από έμφραγμα και 35% να εισαχθούν στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις στην καρδιά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι επιτρεπτή η αλόγιστη κατανάλωση σοκολάτας, που μπορεί να προκαλέσει άλλες παρενέργειες στην υγεία.

Η νέα μελέτη δεν είναι η πρώτη που προβάλλει τα δυνητικά οφέλη της σοκολάτας για την υγεία. Το 2008, μια ιταλική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να μειώσει στο εσωτερικό του οργανισμού το επίπεδο της φλεγμονής, η οποία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και στην καρδιά.

Το 2009 μια άλλη μελέτη συμπέρανε ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιέχονται στην μαύρη σοκολάτα, στα μήλα και στο κόκκινο κρασί, μπορεί να προστατεύσουν τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση από πιθανά προβλήματα καρδιάς και εγκεφαλικού.