Ο μοναδικός σταθερός συνδυασμός τυποποιημένου εκχυλίσματος του καρπού Prunus mume, που περιέχει Ουρσολικό και Ολεανολικό οξύ, σε συνδυασμό με Χολίνη, όπως συνάγεται από την ανασκόπηση του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μπορεί να συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στη βελτίωση της υγείας των ασθενών με λιπώδες ήπαρ (NAFLD).
Πλήθος μελετών (in vitro, in vivo και κλινικών) αναδεικνύουν σημαντική ηπατοπροστατευτική δράση του προϊόντος, που τεκμηριώνεται από την άμεση μείωση των ηπατικών ενζύμων. Παράλληλα το NAFLiver ασκεί ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, και τελικώς συμβάλει στη μείωση των λιπιδίων του πλάσματος, και τη βελτίωση του λιπιδαιμικού και γλυκαιμικού προφίλ των ασθενών. Αυτό σημαίνει ότι το NAFLiver διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας και στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων.
Το Prumus mume, γνωστό και ως ιαπωνική βερυκοκιά, αποτελεί, για αιώνες, μέσον θεραπείας στην παραδοσιακή θεραπευτική της Άπω Ανατολής και ειδικά της παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Για την παρασκευή του NAFLiver αναπτύχθηκε εξειδικευμένη διαδικασία εκχύλισης, προσαρμοσμένη στα χαρακτηριστικά του καρπού Prumus mume, η οποία εξασφαλίζει σταθερή συγκέντρωση των βιοδραστικών ενώσεων του ολεανικού και ουρσολικού οξέος.
Η Χολίνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη φυσιολογική δομή και λειτουργία όλων των κυττάρων. Σε περίπτωση ανεπάρκειας της, εμφανίζεται αύξηση του λιπώδους ιστού, αυξημένος κίνδυνος από χρόνιες ηπατικές βλάβες και ενδεχόμενη ηπατική ανεπάρκεια, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, έλκος στομάχου, ηπατική και νεφρική δυσλειτουργία, ενώ επηρεάζεται αρνητικά η φυσιολογική ανάπτυξη του νευρικού ιστού στα έμβρυα. Επιπρόσθετα, η χολίνη παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολικό σύνδρομο επηρεάζοντας την παχυσαρκία και την ινσουλινοαντοχή στο σακχαρώδη διαβήτη.
Η μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος ή λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD), αλλά και οι βλάβες του ηπατικού παρεγχύματος συνήθως προέρχονται από κακές υγειονοδιατροφικές συνήθειες, αλλά σε σημαντικό ποσοστό από τη λήψη διαφόρων φαρμάκων, ενώ δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια εγκεκριμένη φαρμακευτική θεραπεία και η αντιμετώπισή τους στοχεύει κυρίως στη διακοπή έκθεσης στους επιβλαβείς παράγοντες, βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Παρότι απαραίτητη, η συμμόρφωση των ασθενών σε αυτές τις οδηγίες με συνέπεια τη δραστική αλλαγή του τρόπου ζωής τους, αποδεικνύεται συχνά δύσκολη.
Σύμφωνα με την ανασκόπηση του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως στο θεραπευτικό αυτό κενό το NAFLiver μπορεί να αποτελέσει ένα πολλά υποσχόμενο σύμμαχο των ασθενών με μη αλκοολική λιπώδη διήθηση του ήπατος ή λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD), αλλά και των ασθενών που υποβάλλονται σε ειδική φαρμακοθεραπεία με κίνδυνο επαγόμενης ηπατικής βλάβης.
Διατίθεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.