Τα ζουμερά, νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας «Παιδειατροφή», με τρέχουσα θεματική ενότητα: «Η Γεύση της Εποχής: Τα Λαχανικά!».

Συγκεκριμένα, οι 13 συμμετέχοντες δήμοι έχουν ήδη ξεκινήσει την ενημέρωση των πολιτών, μικρών και μεγάλων, για την κατανάλωση των λαχανικών, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες οι δράσεις θα κλιμακωθούν και η θεματική ενότητα θα ολοκληρωθεί με πλήθος «λαχανικοεκδηλώσεων»!

Από τώρα και μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη, με τους δήμους του Παιδειατροφή, την Αγία Παρασκευή, την Αμφισσα, την Αργυρούπολη, το Γαλάτσι, τη Θήβα, την Κηφισιά, την Κόρινθο, το Μαρούσι, τη Ν. Φιλαδέλφια, το Παλαιό Φάληρο, το Πέραμα, την Σταυρούπολη Θεσ/νίκης να σχεδιάζουν μεταξύ άλλων, εργαστήρια μαγειρικής για παιδιά με πρώτη ύλη πολύχρωμα λαχανικά, δημιουργία λαχανόκηπων σε σχολεία και πλατείες, υπαίθριες λαϊκές αγορές με μικρούς μανάβηδες, μπουφέδες λαχανικών και πολλές άλλες ενέργειες, πάντα με στόχο να βάλουν τα λαχανικά στο πιάτο των παιδιών.