Οι ειδικοί συχνά αποκαλούν το στομάχι «δεύτερο εγκέφαλο» και όχι άδικα μιας και παίζει βασικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης.

Ωστόσο, είναι αρκετά ευαίσθητο και αν δεν προσέχουμε τη διατροφή μας, είναι πιθανό να μας απασχολεί συχνά.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις τροφές που μπορούν να καταπραΰνουν το στομάχι, να μειώσουν τα συμπτώματα της καούρας και να βοηθήσουν στην καλή πέψη…

Μέντα

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η μέντα βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων που προκαλούν τα προβλήματα του πεπτικού.

Η λήψη ελαίου μέντας καθημερινά για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μειώνει σημαντικά τον πόνο στο στομάχι, τα αέρια και τη διάρροια.

Τζίντζερ

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη ενός γραμμαρίου τζίντζερ καθημερινά, μειώνει κατά 5 φορές την τάση για ναυτία και την καούρα.

Λιναρόσπορος

Το αλεύρι αλλά και το έλαιο λιναρόσπορου έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τα δυσάρεστα της δυσκοιλιότητας και της δυσκολίας της πέψης.