H μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2010, συμμετέχει στο Φεστιβάλ της Ελληνικής Εναλλακτικής μουσικής, «Ark Festival» («Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι) και στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας «Πρώτα Ρώτα» συνεχίζει ενημέρωση-πρόληψη-προτροπή για εξέταση σχετικά με τον ιό HIV.

Έτσι λοιπόν, εθελοντές και στελέχη της PRAKSIS θα βρίσκονται με την κινητή μονάδα ενημέρωσης και Πρόληψης στην είσοδο του Φεστιβάλ, όπου θα ενημερώνουν το κοινό για τον ιό HIV, καθώς και τη δυνατότητα όποιου επιθυμεί να κάνει το γρήγορο τεστ (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 15 λεπτά), δωρεάν και ανώνυμα.

Το κεντρικό μήνυμα της κινητής μονάδας είναι Κάνε τώρα το τεστ για HIV/Μάθε!, «Πάρε – Φόρα – Εξετάσου!» και τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και του Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων.

Την προσπάθειά στηρίζει και η εταιρεία DUREX, με τη χορηγία προφυλακτικών, τα οποία καθ’ όλη της διάρκεια του Φεστιβάλ θα διανέμονται δωρεάν.

Η Κινητή Μονάδα είναι εξοπλισμένη, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται συνεδρίες συμβουλευτικής πριν και μετά το διαγνωστικό τεστ, και συνεχίζει τα ταξίδια της σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα στα Πολυϊατρεία της PRAKSIS, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να κάνει όποιος ενδιαφέρεται το γρήγορο τεστ για τον HIV, δωρεάν και ανώνυμα.

Η PRAKSIS, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα (Παιωνίου 5 & Αχαρνών, Πλ. Βικτωρίας) και Θεσσαλονίκη (Αρκαδιουπόλεως 1 & Αγ. Δημητρίου, Βαρδάρης), προσφέρει εδώ και 14 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους, καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.

Πηγή: health.in.gr