Είτε μικρότερες, είτε μεγαλύτερες, οι ενοχλήσεις που κατά καιρούς αντιμετωπίζεις, έχουν την λύση τους.

Μάθε πώς θα αντιμετωπίσεις μικρά, καθημερινά προβλήματα υγείας ή υγιεινής…

Κακοσμία ποδιών: Τρίβεις το πέλμα και τα δάχτυλα με ένα πανάκι βουτηγμένο σε βότκα.

Ανανά στον… κάλο: Πριν κοιμηθείς, βάζεις πάνω στον κάλο 1 κομματάκι από το φλοιό φρέσκου ανανά ή 1 ροδέλα λεμόνι ή 1 ελαφρώς ζεστή σκελίδα σκόρδου και το τυλίγεις γύρω από το πόδι με μια γάζα χωρίς να τη σφίξεις.

Το πρωί βγάζεις τη γάζα και με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών τραβάς τον κάλο. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για όσες μέρες χρειαστεί.

Σόδα για τους μύκητες:
Αν ταλαιπωρείσαι από μυκητιάσεις του ποδιού, ρίχνεις ανάμεσα στα δάχτυλα μαγειρική σόδα, την αφήνεις για λίγα λεπτά και μετά την ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνεις καθημερινά για όσο καιρό χρειαστεί.

Εφίδρωση των πόδια: Βράζεις 2-3 φακελάκια τσάι σε αρκετό νερό, το αφήνεις να κρυώσει και κάνεις ποδόλουτρο για περίπου 20 λεπτά, 1-2 φορές ημερησίως.

Ξίδι στις μελανιές: Βάζεις πάνω στη μελανιά ένα πανί μουλιασμένο σε κρύο ξίδι και το αφήνεις για 15-20 λεπτά.

Κακοσμία σώματος:
Κάνεις ντους και στεγνώνεις καλά το δέρμα σου χωρίς να το τρίψεις. Κατόπιν, ρίχνεις λίγη μαγειρική σόδα σε όποιο σημείο του σώματός σου έχει άσχημη μυρωδιά.

Απολέπιση δέρματος στις παλάμες: Αναμειγνύεις θαλασσινό αλάτι με λίγο ελαιόλαδο και τρίβεις απαλά το δέρμα της παλάμης.

Στομαχόπονος: Μία κουταλιά ωμό ελαιόλαδο την ώρα που πονάει το στομάχι ανακουφίζει από την υπερέκκριση υδροχλωρικού οξέος.

Κριθαράκι ματιών: Κάνεις κατάπλασμα από άνθος αραβοσίτου αναμεμειγμένο με λίγο νερό.

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: Ρίχνεις στα μάτια σου άφθονο νερό και αμέσως μετά πίνεις αφέψημα από κοτσάνια κερασιού και σπόρους μάραθου.

Πυρετός:
Τοποθετείς στο μέτωπο και στα χέρια χλιαρά επιθέματα με νερό και ξίδι και ταυτόχρονα βάζεις τα πόδια σου σε λεκάνη με χλιαρό νερό επί 15-20 λεπτά.

Αφέψημα για αποτοξίνωση: Πίνεις 2-3 φορές ημερησίως αφέψημα από γαϊδουράγκαθο ή από αποξηραμένα φύλλα αγκινάρας.

Μέλι στα κοψίματα:
Αν κόπηκες και δεν έχεις οινόπνευμα ή ιώδιο, βάζεις στην πληγή μέλι και μετά την καλύπτεις με επίδεσμο.

Γιαούρτι για την κακοσμία: Αν η κακοσμία στόματος δεν οφείλεται σε παθολογικούς λόγους ή χαλασμένα δόντια, βοηθά η κατανάλωση παραδοσιακού γιαουρτιού. Ωφελούν, επίσης, οι ντομάτες και το μασούλημα ωμού καρότου.

Πέτρες ή άμμος στα νεφρά: Βράζεις για λίγο αποξηραμένα φύλλα και άνθη πικραλίδας, τα σουρώνεις και πίνεις από 1 φλιτζάνι 2-3 φορές ημερησίως. Επίσης ωφελούν η κατανάλωση άφθονου νερού, το αφέψημα από στήμονες καλαμποκιού, η μπίρα και η μαγειρική σόδα.

Λάδι για τη χολή: Πίνεις πρωί και βράδυ 1-2 κουταλάκια ωμό ελαιόλαδο με άδειο στομάχι.

Τσάι στα βλέφαρα: Αν τα μάτια σου είναι κουρασμένα και τα βλέφαρα πρησμένα, ξαπλώνεις, κλείνεις τα μάτια και τοποθετείς πάνω τους 2 χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού ή φασκόμηλου για 10 λεπτά. Εναλλακτικά, βάζεις λεπτές φέτες ωμής πατάτας.

Νιώθεις ατονία: Βράζεις πικραλίδα μαζί με τσουκνίδα και χιλιόφυλλο. Σουρώνεις και πίνεις το ζουμί τους 1 φορά ημερησίως.

Χαμομήλι στις ρυτίδες: Βράζεις σε νερό άνθη φλαμουριάς ή χαμομήλι. Αφήνεις να κρυώσει, σουρώνεις και κάνεις κομπρέσες στα επιθυμητά σημεία.

Καρότα στις άφθες: Βράζεις 2 καρότα σε 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά, σουρώνεις και αφού κρυώσει, κάνεις πλύσεις 2-3 φορές ημερησίως. Εναλλακτικά, κάνεις πλύσεις με μαγειρική σόδα πρωί και βράδυ.

Ξηροδερμία προσώπου: Χτυπάς στο μπλέντερ 2 κουταλιές από σάρκα φρέσκιας παπάγιας και προσθέτετε 1 κουταλιά νιφάδες βρόμης. Απλώνεις το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και το αφήνεις για 10 λεπτά. Κατόπιν το απομακρύνεις με ένα βρεγμένο καθαρό πανάκι. Επαναλαμβάνεις κάθε 15 μέρες.

Πηγή: womenonly.gr