Σε μια πραγματικά αναπάντεχη και ιδιαιτέρως απροσδόκητη ανακάλυψη κατέληξαν Ιάπωνες ερευνητές οι οποίοι διαπίστωσαν ότι κάνοντας ηλεκτροσόκ στις πατάτες, αυτές μπαίνουν αυτόματα στην κατηγορία των λεγόμενων «σούπερ τροφών».
Ειδικότερα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Οbihiro «χτυπώντας» με ηλεκτρισμό ή ακόμη και με υπερήχους μια πατάτα ενεργοποιείται αυτόματα κάποιος μηχανισμός ο οποίος απελευθερώνει διπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών από αυτές που ήδη διαθέτει το φυτό. Έχει αποδειχθεί ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό και ανάμεσα στα άλλα καταπολεμούν τις καρδιακές παθήσεις αλλά και τον καρκίνο.