Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μια με δυο φορές την εβδομάδα ίσως μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess, η μαύρη σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά το ένα τρίτο, αλλά δεν προκύπτει όφελος από την καθημερινή κατανάλωσή της.
Ειδικότερα, μια ή δυο μερίδες, 19 με 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας, την εβδομάδα συντελεί σε 32% μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το όφελος μειώνεται στο 26% όταν η κατανάλωση περιορίζεται σε μια με τρεις μερίδες τον μήνα.