Είναι σε όλους γνωστό ότι το σπιτικό φαγητό είναι το πιο υγιεινό και αυτό γιατί μπορούμε να ελέγξουμε τον τρόπο παρασκευής του γεύματος.

Υπάρχουν όμως μερικές χρήσιμες πληροφορίες, ήτοι tips, για να κάνουμε ακόμα πιο υγιεινό τον τρόπο του μαγειρέματος.
 
Μία βασική πληροφορία είναι οι μεγάλες θερμοκρασίες μαγειρέματος που οδηγούν στην μεγαλύτερη απορρόφηση λαδιού από το τρόφιμο. Φρόνιμο είναι το λάδι να αποφεύγεται γενικότερα καθότι προσθέτει θερμιδικά στην τροφή και να προτιμάται το βράσιμο ή το μαγείρεμα στον ατμό.

Επιπλέον παράμετρος είναι και η ποιότητα του λαδιού που θα πρέπει να είναι αγνό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παραπάνω από 3 φορές.

Τα εστιατόρια συνήθως χρησιμοποιούν φτηνά σπορέλαια για αυτό και το τηγάνισμα στο σπίτι μπορεί στη σωστή συχνότητα να μην επιβαρύνουν την υγεία μας.

Μια χρήσιμη πληροφορία είναι ότι οι χοντροκομμένες πατάτες έχουν το μισό λίπος από τις ψιλοκομμένες ενώ θα πρέπει πάντα να τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Επιπλέον οι αγαπημένες τηγανιτές πατάτες αν μαγειρευτούν με ελαιόλαδο τότε αποκτούν μια πιο θρεπτική διάσταση, σε συνδυασμό και με συσκευές οι οποίες τηγανίζουν με πολύ μικρή ποσότητα ελαιόλαδου.