Η στιγμή που περίμεναν αρκετοί για να πίνουν τεκίλα χωρίς τύψεις έφτασε, καθώς η μπλε αγαύη, το φυτό από το οποίο παρασκευάζεται το γνωστό αλκοολούχο ποτό, βελτιώνει την απορρόφηση ασβεστίου και μαγνησίου από το σώμα μας. Σύμφωνα με το «Science Daily», η έρευνα υπαινίσσεται πως η τεκίλα μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε δυνατότερα κόκαλα, αν και δεν το λένε ακριβώς έτσι οι ερευνητές. Η μελέτη έγινε στο Center for Research and Advanced Studies (Cinvestav) του Μεξικού από τη δρ Mercedes López, η οποία δήλωσε πως «η κατανάλωση των γλυκαντικών που περιέχονται στην αγαύη, σε συνδυασμό με επαρκή εντερικά μικρόβια, προωθούν τη δημιουργία νέου οστού, ακόμα και με την παρουσία οστεοπόρωσης».
Η… τεκίλα μπορεί να κάνει καλό στα κόκαλά μας
H θαυματουργή μπλε αγαύη και η ευεργετική δράση της στα οστά
