Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition» η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.
Στην έρευνα συμμετείχαν 14.807 γυναίκες, οι διατροφικές συνήθειες των οποίων παρακολουθούνταν για 10 χρόνια.
Από τις γυναίκες αυτές, οι 240 εμφάνισαν καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», από την έρευνα προέκυψε ότι όσες γυναίκες ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή, προστατεύονταν από τον καρκίνο του μαστού.
Η μελέτη που έγινε από το εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Χάρβαρντ και την Ακαδημία Αθηνών και στηρίχθηκε στο πρόγραμμα ΕΠΙΚ, εξηγεί το λόγο για τον οποίο τα περιστατικά μετεμμηνοπαυσιακού καρκίνου του μαστού στις μεσογειακές χώρες, είναι χαμηλότερα συγκριτικά με άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης αλλά και της Αμερικής.