Η κατανάλωση λιγότερου κόκκινου κρέατος θα μπορούσε να προλάβει την εμφάνιση περίπου 17.000 περιπτώσεων εμφάνισης καρκίνου του εντέρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ειδικοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση μοσχαρίσιου, αρνίσιου και χοιρινού κρέατος αυξάνουν τις πιθανότητες προσβολής του ανθρώπινου οργανισμού από τη νόσο.
Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα των ερευνών, το σκόρδο το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες μπορούν να μας προστατέψουν από τον καρκίνο του εντέρου.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Έρευνας Κατά του Καρκίνου (World Cancer Research Fund) επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν «πειστικά αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου και κόκκινου κρέατος.
Ο Οργανισμός είχε ήδη προειδοποιήσει για την αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος και τον περιορισμό της εβδομαδιαίας πρόσληψης κόκκινου κρέατος σε πέντε μεσαίου μεγέθους μερίδες – ή 500g – για να μειωθεί η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου.