Στα γονίδια αποδίδεται ο εθισμός στον καφέ σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.
Οι ερευνητές εξέτασαν γενετικές ποικιλομορφίες 40.000 ανθρώπων ερευνώντας για συσχετισμούς, όσον αφορά τη λήψη καφεΐνης και ανακάλυψαν 2 περιοχές του DNA να σχετίζονται με την υψηλή κατανάλωση τσαγιού, καφέ, σοκολάτας, αναψυκτικών και άλλων πηγών καφεΐνης.
Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Marilyn Cornelis, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας, του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι για την καφεΐνη επιτέλους κατέστη δυνατό να ανακαλυφτούν ορισμένοι γενετικοί παράγοντες.
Ο ερευνητής από το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου, στη Βηθεσδά των ΗΠΑ, δήλωσε με τη σειρά του οτι άνθρωποι με τη γενετική ποικιλομορφία υψηλής κατανάλωσης καταναλώνουν περισσότερη καφείνη-περίπου 40 mg – ή ένα τρίτο του φλιτζανιού καφέ ή ένα τενεκεδάκι κόλα, σε σχέση με άλλους.