Η εκπαιδεύτρια μαγειρικής Conner Middelmann-Whitney διδάσκει τους ιδιαίτερους μαθητές της που πηγαίνουν στη σχολή, πώς να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους μετά από τις θεραπείες κατά του καρκίνου στις οποίες υποβάλλονται και ακόμη πώς να προλάβουν την εμφάνιση της νόσου με την υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής.
Όλες οι συνταγές της είναι σπιτικές και διακρίνονται για τη χρήση φρέσκων υλικών, πλούσιων σε θρεπτικές ουσίες. Όσα οι περισσότεροι θεωρούμε ως δεδομένα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, όπως το αγελαδινό γάλα, το ψωμί και οι πατάτες, η Conner τα αντικαθιστά με τροφές που προκαλούν πιο αργή απελευθέρωση της γλυκόζης στο αίμα.
«Τα καρκινικά κύτταρα “αγαπούν” τη ζάχαρη» εξηγεί. «Η γλυκόζη μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων» προσθέτει.