Το μπαλσάμικο ξύδι που αναδεικνύει τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού χωρίς να τα καλύπτει αποδεικνύεται ένας σύμμαχος για την υγεία, αφού περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Περιέχει μόνο λίγους υδατάνθρακες και σε μικρές συγκεντρώσεις σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο, μαγγάνιο και μαγνήσιο, ενώ είναι «φτωχό» σε θερμίδες.
Οι φαινολικές ενώσεις και τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει δίνουν στο μπαλσάμικο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μάλιστα είναι 4 φορές περισσότερο αντιοξειδωτικό από τα φρούτα και λαχανικά. Είναι πράγματι ένα φυσικό προϊόν χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά, συντηρητικά και χρώματα.
Έρευνες έχουν δείξει ότι μια ισορροπημένη κατανάλωση πιθανόν να μειώνει τα καρδιαγγειακά επεισόδια, τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, βελτιώνει τη στομαχική λειτουργία, εμποδίζει τη δημιουργία χολόλιθων, προστατεύει το δέρμα, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς, δρα ως αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό και αυξάνει την αντίσταση στη γρίπη.
Πηγή: healthierworld