Περίπου το 10% των παιδιών εκτιμάται ότι παίζει παιχνίδια με τις ώρες στο διαδίκτυο ή διάφορα παιχνίδια στον υπολογιστή του και στο Playstation και το… 85% των αγοριών παίζει, πάντως, παραπάνω από όσο θα ήθελαν οι γονείς. Νεότερη έρευνα δείχνει, όμως, ότι οι γονείς ίσως δεν θα έπρεπε απλώς να ενοχλούνται, αλλά και να ανησυχούν.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν βγαίνει το δυσάρεστο συμπέρασμα πως πολλά από αυτά τα παιδιά που έχουν πραγματική μανία με το παιχνίδι στο Διαδίκτυο πάσχουν από σοβαρές αγχώδεις διαταραχές ή κατάθλιψη και καλύπτουν αυτά τα δύο σοβαρά προβλήματά τους με την επίμονη ενασχόλησή τους με το «παιχνίδι».
Η έρευνα δείχνει και κάτι άλλο, επίσης δυσάρεστο. Ενώ το παιδί «πέφτει με τα μούτρα» στο βιντεοπαιχνίδι του χρησιμοποιώντας το ασυναίσθητα ως «θεραπεία» για όσα δυσάρεστα το πιέζουν ψυχικά, δυστυχώς τα επιδεινώνει. Το μανιώδες παιχνίδι, δηλαδή, σε κάποια κονσόλα δεν αποφορτίζει το άγχος ούτε βελτιώνει την κατάθλιψη, αλλά μπορεί και να τα επιδεινώνει.
Η έρευνα έγινε στη Σιγκαπούρη και στις ΗΠΑ, όπου ειδικά τα αγόρια έχουν έντονο πάθος με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και όπου υψηλό ποσοστό εφήβων, αλλά και ατόμων μετεφηβικής ηλικίας, παρουσιάζει συμπτώματα εθισμού – είναι, δηλαδή, μανιώδεις παίκτες.
Πηγή: vita.gr