Το οργανικό γάλα είναι πιο υγιές από το κανονικό αποκαλύπτει έρευνα που έγινε στη Βρετανία.
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ εξέτασαν 22 διαφορετικές μάρκες που πωλούνταν στα σούπερμαρκετ και ανακάλυψαν ότι το οργανικό γάλα περιείχε κορεσμένα λίπη σε χαμηλότερο ποσοστό και πιο ευεργετικά λιπαρά οξέα συγκριτικά με το συμβατικό γάλα.
Και μάλιστα τα οφέλη ήταν εμφανή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν για το γάλα που βρίσκει κανείς στα αγροκτήματα.
Η ίδια ομάδα επιστημόνων είχε πραγματοποιήσει έρευνα μελετώντας το γάλα σε 25 διαφορετικές φάρμες. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το γάλα των αγροκτημάτων είχε αποδειχτεί ευεργετικό μόνο για το καλοκαίρι.
Αντιθέτως, η ποιότητα του οργανικού γάλακτος που πωλείται στα σουπερμάρκετ διατηρείται όλο το χρόνο.
Καταναλώνοντας οργανικό γάλα τονίζουν οι επιστήμονες έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε με φυσικό τρόπο τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας χωρίς να αυξάνονται τα ανεπιθύμητα λιπαρά οξέα.
Συγκεκριμένα, πίνοντας κανείς οργανικό γάλα, τονίζουν οι ερευνητές, μειώνει τα κορεσμένα λίπη που προσλαμβάνει ο οργανισμός του κατά 30%-50%.