«Για να λυθεί το θέμα των παράνομων μεταναστών, πρέπει να αλλάξει το Δουβλίνο 2, να φυλάσσονται τα σύνορα και να ξεκινήσουν άμεσες διαδικασίες για επαναπατρισμό τους», τονίζει στο newsbeast.gr ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο Κώστας Αγοραστός μάλιστα βροντοφωνάζει για μία ακόμη φορά ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση τα κέντρα υποδοχής μεταναστών να λειτουργήσουν στη Θεσσαλία. «Εμείς δεν τα θέλουμε γιατί πιστεύουμε ότι η εξέλιξή τους δεν θα είναι θετική για τον τόπο μας. Θα συμβάλλουν στη γκετοποίηση της περιοχής. Επίσης, αυτά δεν έχουν χρονοδιάγραμμα. Ποιος θα τα διαχειρίζεται; Ποιος θα τα φυλάει; Να μας ενημερώσουν. Να μας πουν που θα βρεθούν τα λεφτά μετά το 2013», σημειώνει.

Για να τονίσει προς πάσα κατεύθυνση: «Πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τα σύνορά μας πλέον από τη στιγμή που είναι ευρωπαϊκά και πρέπει να ταυτοποιούνται πολύ γρήγορα οι παράνομοι μετανάστες για να αρχίζουν άμεσα και οι διαδικασίες επαναπατρισμού. Αυτή τη στιγμή τους πιάνουν και μετά από κάποιες μέρες εκείνοι είναι πάλι ελεύθεροι».