Την έντονη αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» εκφράζουν με ανακοίνωσή τους στο newsbeast.gr οι φοιτητές του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρδίτσας. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι το σχέδιο «Αθηνά» άδικα μετακινεί το τμήμα σε ένα χώρο που σύμφωνα με την αξιολόγησή του υστερεί σε θέματα υποδομών και εργαστηριακών εγκαταστάσεων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των φοιτητών: «Έξαλλοι οι φοιτητές της Ελλάδος με το σχέδιο Αθήνα το οποίο τους στερεί πολλά από τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και τους αναγκάζει να μετακινηθούν ή να συγχωνευτούν σε τμήματα που βρίσκονται μακριά από την τωρινή φοιτητική τους στέγη.

Πιο συγκεκριμένα το ΑΤΕΙ Δασοπονίας και ΔΦΠ Καρδίτσας που πληρεί της απαραίτητες προϋποθέσεις, σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά άδικα μετακινείται σε ένα χώρο που σύμφωνα με την αξιολόγηση του έχει αποδεχτεί πως υστερεί σε θέματα υποδομών και εργαστηριακών εγκαταστάσεων.

Σαν να μη φτάνει όλο αυτό το Υπουργείο Παιδείας προσθέτει το «κερασάκι στην τούρτα» αλλάζοντας το πρόγραμμα σπουδών, πράγμα το οποίο επιβραδύνει ακόμα περισσότερο τους σπουδαστές και την οικονομική κατάσταση κάθε οικογένειας. Στο πλαίσιο όλων αυτών των γεγονότων έχει ειπωθεί ό τι στο πίσω μέρος του σχεδίου Αθηνά υποβόσκουν πολιτικές σκοπιμότητες και έτσι δεν το αφήνουν να εξελίχθη με ακαδημαϊκά κριτήρια και αντικειμενικά κριτήρια τα όποια είχαν τεθεί στην αρχή του σχεδίου. Ο ορισμός λοιπόν της δικαιοσύνης σας είναι η εκμετάλλευση και η ταπείνωση των ονείρων της νέας γενιάς!

Με εκτίμηση οι φοιτητές του τμήματος
Δασοπονίας και ΔΦΠ Καρδίτσας».