Να πάρει πίσω την απόφασή του το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με το σχέδιο «Αθηνά» ζητούν γονείς φοιτητών που βλέπουν ότι οι σπουδές τόσων ετών των παιδιών πηγαίνουν πλέον στον… βρόντο.

Σε επιστολή της στο newsbeast.gr μητέρα φοιτήτριας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Πάτρας τονίζει τους λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να μπει «λουκέτο» σε διάφορα τμήματα των ΤΕΙ. Και καλεί τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του.

Ακολουθεί η επιστολή της μητέρας

«Στη μέση της ακαδημαϊκής χρονιάς έρχεται ο υπουργός και οι … “αρμόδιοι” αποφασίζουν και διατάζουν κατάργηση και συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το σχέδιο “Αθηνά” η σχολή ΣΔΟ (το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας) ΑΤΕΙ Πάτρας, θα μεταφερθεί στο Μεσολόγγι. Δεύτερον, θα αλλάξει κατεύθυνση και θα μετονομαστεί κοινωνικής οικονομίας.

Τρίτον, το πτυχίο θα υποβαθμιστεί και θα γίνει από ΑΤΕΙ Πάτρας σε ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Τέταρτον, δεν θα μπορεί πλέον να εγγραφεί στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Πέμπτον, αδικία για τα παιδιά αυτά όταν έχουν μπει με αξιοκρατικές Πανελλήνιες Εξετάσεις για συγκεκριμένη πόλη και τμήμα και τους στερείτε ό,τι πέτυχαν!

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όταν οι γονείς συνθλίβονται οικονομικά θα πρέπει να ξαναπληρώσουμε μεταφορές, να ξαναπληρώσουμε εγγυήσεις ενοικίων, να τα ξαναπληρώσουμε όλα από την αρχή, χωρίς να γνωρίζουμε το τέλος… Και σε μία πόλη χωρίς τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσει τόσους χιλιάδες φοιτητές.

Όταν εμείς έχουμε επενδύσει στην δωρεάν παιδεία γιατί εσείς οι… “αρμόδιοι” επενδύετε στα ιδιωτικά κολλέγια;
Πόσο… “αρμόδιοι” πρέπει να είστε για να μην βλέπετε πως η αβεβαιότητα οδηγεί τα παιδιά μας στην απογοήτευση και το μίσος;

Θέλω να πιστεύω ότι ο υπουργός θα καταλάβει την αδικία και θα διορθωθεί.

Θέλω να πιστεύω ότι ο υπουργός θα ακούσει!».