Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας όλες τις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών δεσμεύεται να μελετήσει προσεκτικά όλα τα σχετικά ζητήματα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των αδικιών και με στόχο την ουσιαστική αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.
Τα παραπάνω δήλωσε γραπτώς ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης μετά από την ερώτηση βουλευτών με θέμα «Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν από το 2012 και μετά».
Οι βουλευτές του ΚΚΕ τόνιζαν μεταξύ των άλλων στο κείμενό τους ότι «οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί σοβαρή μείωση των αποδοχών τους. Με την εφαρμογή του «νέου μισθολογίου» το Νοέμβριο του 2011 και το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων από τότε οι εκπαιδευτικοί μένουν καθηλωμένοι στους πετσοκομμένους μισθούς».
Ακόμη πιο έντονο ανέφεραν οι βουλευτές είναι το πρόβλημα για τους εκπαιδευτικούς (περίπου 500) που διορίστηκαν από το Σεπτέμβριο του 2012 και μετά. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, ενώ όταν διορίστηκαν είχαν προϋπηρεσία ετών (έως και 15) αυτή δεν αναγνωρίστηκε (έως 7 έτη αναγνωρίζει ο νόμος) και κατατάχθηκαν στον κατώτατο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο (ΣΤ0). Η κατάταξη αυτή έγινε με βάση τη διάταξη του νόμου 4024/2011, σύμφωνα με την οποία η αναγνώριση της προϋπηρεσίας γίνεται μετά τη μονιμοποίηση (διετία).
Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισήμαιναν ότι « για τους διορισθέντες του 2012 έχει παρέλθει η διετία και έχουν μονιμοποιηθεί. Ωστόσο, εξακολουθεί και δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά η προϋπηρεσία τους καθώς το Υπουργείο Παιδείας απαντά πως είναι παγωμένη οποιαδήποτε μισθολογική εξέλιξη».
Οι βουλευτές Κατσώτης, Βαρδαλής, Κανέλλη, Τάσσος, Συντυχάκης ζητούσαν να μάθουν τι μέτρα προτίθεται να λάβει ο υπουργός Παιδείας ώστε να αναγνωριστεί μισθολογική η προϋπηρεσία στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν από το 2012 και μετά και να γίνει η κατάταξή τους στο βαθμό και στο μισθολογικό κλιμάκιο που αντιστοιχεί στην προϋπηρεσία τους.