Στο πλευρό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη τάσσεται η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Σύμφωνα με τον κοσμήτορα του τμήματος Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλη Τσινισιζέλη και προεδρεύων της Συγκλήτου, είναι ομόφωνη η απόφαση οτι δεν προκύπτει λόγος από πράξεις ή παραλείψεις του πρύτανη που να δικαιολογούν την παραπομπή του και ως εκ τούτου ουτε λόγος να τεθεί σε αργία.

Ο κ. Τσινισιζέλης προσέθεσε ότι δεν έχει η Σύγκλητος αρμοδιότητα να αποφασίσει επι του αιτήματος του υπουργείου, υπάρχει νομικό κενό και αν το αποφασίσει ο υπουργός θα πρέπει να το κάνει με νομοθετική ρύθμιση, αλλά μετα δικαστικά θα ειναι αιολη η υπόθεση».

Νωρίτερα σε ομιλία του ο κ. Πελεγρίνης τάχθηκε κατά των πολιτικών πρακτικών του υπουργείου Παιδείας και της παρουσίας της Χρυσής Αυγής μέσα στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Αύριο συνεδριάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου για να καθορίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.