Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στα κινητά των πολιτών στη Νέα Αγχίαλο με το οποίο παροτρύνονται να εκκενώσουν την περιοχή των εκρήξεων. «Εκκενώστε την περιοχή των εκρήξεων #Καραμπά #Αγχιάλου σε απόσταση 3 τριών χιλιομέτρων» αναφέρει το μήνυμα που χτύπησε στα κινητά πριν λίγη ώρα.

Βίντεο – ντοκουμέντο με τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει τη στιγμή που σημειώνεται η μεγάλη έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. Το βίντεο δημοσιεύτηκε και δείχνει την τεράστια έκρηξη, από την οποία υπήρξε ωστικό κύμα και έγινε αισθητό σε όλη την περιοχή.

Μεταφέρθηκαν τα F-16 από τη βάση της Νέας Αγχιάλου

Με απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας F-16 που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου, μετακινούνταιν μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς στη Μαγνησία.

Η κίνηση αυτή γίνεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για καθαρά προληπτικούς λόγους, χωρίς – τουλάχιστον προς το παρόν – να απειλείται η αεροπορική βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία, βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους.

Οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών, στο οποίο φυλλάσσονται βλήματα που προορίζονταν για τα F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης της Αγχιάλου. Πρόκειται για βόμβες που μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλη ζημιά και γι’ αυτό δεν επιχειρούν ούτε επίγειες ούτε εναέριες δυνάμεις. Η αποθήκη των πυρομαχικών για ευνόητους λόγους δεν βρίσκεται στην αεροπορική βάση, η οποία δεν κινδυνεύει, αλλά κάπου κοντά στις Μικροθήβες.

Οι εκρήξεις που συγκλόνισαν τη Νέα Αγχίαλο και τις γύρω περιοχές προέρχονταν από βλήματα αέρος – αέρος, αέρος – εδάφους αλλά και από βόμβες.

Εκκένωση και από τη θάλασσα

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση από τη φωτιά στο Βόλο, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο να εκκενώνει την περιοχή και από τη θάλασσα, μεταφέροντας όσους κατοίκους εγκλωβίστηκαν στις ακτές. Έτσι, χρησιμοποίησε σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και ιδιωτών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά νωρίτερα πλησίαζε απειλητικά το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου, ενώ ο φόβος των πολιτών εντείνεται από τις απανωτές εκρήξεις που ακούγονται από τον χώρο αποθήκης της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στελέχη του λιμενικού ανέλαβαν την επιβίβαση των πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι. Οι πολίτεςμεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκκένωση δια θαλάσσης: