Στην όμορφη, αυθεντική Λέσβο βρέθηκε ομάδα γνωστών δημοσιογράφων για λίγες ημέρες στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του νησιού που οργάνωσε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Επικεφαλής της ομάδας η γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας σεφ Αργυρώ Μπαμπαρίγου που έχει ανακηρυχθεί γαστρονομική πρέσβειρα Βορείου Αιγαίου.
Ένας από τους βασικούς σταθμούς του ταξιδιού ήταν και το μουσείο Ούζου που βρίσκεται σε έναν υπέροχο ελαιώνα, στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου.
Οι εκπρόσωποι τύπου που ξεναγήθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας ενημερώθηκαν για την ιστορία του Ούζου, είχαν την ευκαιρία να μυρίσουν βότανα και καρπούς της γης της Λέσβου που αποτελούν τα βασικά συστατικά του Ούζου Πλωμαρίου, όπως τον γλυκάνισο που καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας, ενώ στην συνέχεια έζησαν την εμπειρία της απόσταξης και εμφιάλωσης. Παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό στο αποστακτήριο της ποτοποιίας τη διαδικασία διπλής απόσταξης του εκλεκτού Ελληνικού Ούζου Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου και έμαθαν μυστικά για τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματός του. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολούθησαν με προσοχή για περίπου μια ώρα όλα τα στάδια προκειμένου στην συνέχεια να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα media.
Η διπλή 100% απόσταξη του Ούζου Πλωμαρίου είναι μια ιεροτελεστία καθώς γίνεται παραδοσιακά σε 18 μικρούς χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες για ένα ταξίδι στην παράδοση.
Η επίσκεψη των δημοσιογράφων στην όμορφη Λέσβο ήταν μια εύστοχη υπενθύμιση στους Έλληνες και ξένους τουρίστες οτι το συγκεκριμένο νησί είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς με σημαντικές παραδόσεις, αξίες και ιστορία. Η προβολή του νησιού από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού, της φυσικής της ομορφιάς αλλά και της γαστρονομικής της εξέλιξης επιτεύχθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού οι δημοσιογράφοι αποχαιρέτησαν το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις.