Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι στο δίλημμα ανάμεσα σε μοκέτα ή χαλί επιλέγουν το χαλί, με τη σκέψη ότι οι μοκέτες δεν προσθέτουν πολλές σχεδιαστικές ευκαιρίες στον χώρο σας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η μοκέτα έχει πολλά οφέλη, που όχι μόνο ενισχύουν την διακόσμηση και την εμφάνιση του σπιτιού, αλλά παρέχουν πολλές ακόμη πρακτικές λύσεις. Ας δούμε λοιπόν μερικά οφέλη που προσφέρει αυτό το πολύτιμο στοιχείο στο σπίτι σας, αλλά και πώς να το ενσωματώσετε μέσα σε αυτό!

Εδώ μιλάμε για άνεση

Μήπως το σπίτι σας έχει ξύλινο δάπεδο ή δάπεδο με πλακάκια; Το περπάτημα σε αυτές τις σκληρές επιφάνειες μπορεί εκτός από να σας προκαλεί δυσφορία, να είναι και κρύο ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα. Τη λύση προσφέρει η μοκέτα, η οποία χαρίζει άνετο και ζεστό βάδισμα, καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα. Δώστε εύκολα και γρήγορα έναν αέρα πολυτελείας στον χώρο σας, είτε σε συγκεκριμένα σημεία, είτε από άκρη προς άκρη του δωματίου. 

Φωτισμός δωματίου

Δεν έχει πάντοτε κάθε δωμάτιο τον ίδιο φωτισμό. Σε περίπτωση που έχετε κάποιο πιο σκοτεινό δωμάτιο, επιλέξτε μια ανοιχτόχρωμη μοκέτα για να φωτίσετε τον χώρο και να του δώσετε έναν πιο φιλόξενο χαρακτήρα. Μάλιστα, δε χρειάζεται να επιλέξετε μόνο το λευκό ως την ανοιχτόχρωμη επιλογή. Τα ουδέτερα χρώματα ή οι παλ αποχρώσεις θα αναδείξουν κάθε σημείο του σπιτιού σας. 

Ευκολία στο καθάρισμα 

Αν και τα χαλιά που έχουν ποιοτικές προδιαγραφές  αποτελούνται από αντιστατικά νήματα, αρκετές φορές, εξαιτίας του πολύ πιο μεγάλου και πλούσιου  πέλους τους, μπορεί  να παρουσιάζουν δυσκολίες στο καθάρισμα. Αντίθετα, οι καλές μοκέτες σίγουρα καθαρίζονται πιο  εύκολα και γρήγορα λόγω του πιο κοντού πέλους τους.

Σύνδεση μεταξύ των δωματίων

Κι όπως, ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχουν οι μοκέτες έναντι των χαλιών είναι ότι συνδέουν διαφορετικούς χώρους. Μπορείτε αρκετά εύκολα να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο design και να “ενώσετε” τη διακόσμηση κάθε δωματίου, ενσωματώνοντας διαφορετικού τύπου μοκέτες που έχουν ένα παρόμοιο σχέδιο ή ίδιο χρώμα. 

Αυτό το στυλ είναι κατάλληλο για τα πιο παραδοσιακά σπίτια, τα οποία ο διαχωρισμός των δωματίων είναι έντονος, σε αντίθεση με ένα μοντέρνο σπίτι με ανοιχτούς χώρους. Στα παραδοσιακά σπίτια έχουν συνήθως πολλούς τοίχους και είναι δύσκολο να τηρηθεί μια ενιαία διακόσμηση σε όλους τους χώρους. Σε μία τέτοια περίπτωση προτείνουμε να δείτε μοκέτα με το μέτρο ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια του χώρου.

Σταθερότητα και προστασία

Όσοι έχετε παιδιά γνωρίζετε αρκετά καλά πόση σταθερότητα χρειάζεται στο δάπεδο, για την αποφυγή χτυπημάτων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σε περίπτωση που τα χαλιά δεν είναι σταθερά, μια απότομη κίνηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δυσάρεστη έκβαση ενός παιχνιδιού. Αντιθέτως, η πτώση σε μια μαλακή μοκέτα που είναι τοποθετημένη από τοίχο σε τοίχο, μπορεί να είναι λιγότερο ανώδυνη. 

Απορρόφηση θορύβων

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που έχουν οι μοκέτες είναι η ικανότητα τους να απορροφούν τους ήχους. Αν παρατηρείτε ηχώ στο σπίτι σας ή γίνεται διασπορά των θορύβων στο δωμάτιο ή σας έχουν κάνει παράπονα για τα τακούνια, οι μοκέτες αποτελούν τη νούμερο 1 λύση αυτού του φαινομένου. Όσο πιο χοντρή είναι η μοκέτα, τόσο πιο απορροφητική θα είναι απέναντι στους διάφορους θορύβους που θα σχηματίζονται. 

Tips διακόσμησης 

Τώρα που γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα της μοκέτας έναντι των χαλιών, υπάρχουν πάντοτε οι κατάλληλες συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα ζεστό, άνετο και άρτια διακοσμημένο περιβάλλον. Ανάμεσα σε αυτές ανήκουν:

  • Επιλογή διαφορετικών σχημάτων 
  • Επιλογή μιας χρωματικής παλέτας 
  • Επιλογή ενός κεντρικού θέματος της συνολικής διακόσμησης 

Αναζητάτε τις καλύτερες συμβουλές για την αγορά μοκέτας; Μην ψάχνετε περαιτέρω! Η Colore Colori έχει ετοιμάσει έναν πλήρη οδηγό αγοράς μαζί με χρήσιμες συμβουλές που θα σας δώσει πληροφορίες που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα. Πατήστε εδώ για να ανακαλύψετε όλα όσα χρειάζεστε για μια σωστή επιλογή μοκέτας! 

Ανακαλύψτε στο Colorecolori.gr στην κατηγορία μοκέτες μια μεγάλη συλλογή από ποιοτικές μοκέτες διαφόρων ειδών, κατάλληλες για κάθε είδους διακόσμηση, σε μοντέρνα και κλασικά σχέδια.