Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης ερευνούν ένα νέο περιστατικό άγριας βίας μεταξύ ανηλίκων. Στην περιοχή της Μενεμένης ένας 14χρονος δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από τρεις ανηλίκους, ενώ περπατούσε κοντά στο πρώην στρατόπεδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, ο έφηβος περιέγραψε στην κατάθεσή του ότι, είδε «να έρχονται απειλητικά προς το μέρος του τρεις συνομήλικοί» του με άγριες διαθέσεις. Χωρίς να προλάβει καν να αντιδράσει και χωρίς εκείνοι να του μιλήσουν άρχισαν να τον «χτυπούν ανελέητα στη μέση του δρόμου μέρα μεσημέρι».

Ανέφερε, δε, ότι φώναξε για βοήθεια, αλλά μάταια αφού κανείς δεν υπήρχε στο σημείο για να τον γλιτώσει από τα χέρια των τριών ατόμων που του επιτέθηκαν. Ακόμη και σήμερα ο νεαρός μαθητής δεν γνωρίζει τον λόγο που τον ξυλοκόπησαν με τέτοιο μίσος.

Από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 14χρονος υπέστη βαριές σωματικές κακώσεις και χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή στην ίδια πηγή, «το πιο απίστευτο είναι ότι δέχτηκε αυτή την ανελέητη επίθεση από τους τρεις νεαρούς που αποτελούν ξεκάθαρα συμμορία νταήδων».

Συνέχισε λέγοντας: «Οι συμμορίες που εμφανίζονται και δρουν χωρίς όρια το τελευταίο διάστημα ειδικότερα σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, έχουν αποθρασυνθεί. Φτάνουν στο σημείο να απειλούν τα θύματα άμεσα και έμμεσα πως αν δεν σωπάσουν και τολμήσουν να αναφέρουν τα περιστατικά στις Αρχές θα υποστούν χειρότερες συνέπειες.

Το παιδί είναι σε κατάσταση σοκ, δεν μπορεί να σκεφτεί ότι θα μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα και χωρίς φόβο. Ευτυχώς νεαροί φερόμενοι ως δράστες, συνελήφθησαν άμεσα καθώς υπήρχαν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή οπότε και εντοπίστηκαν άμεσα», κατέληξε.