Εκτεταμένα επεισόδια καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη εντός κι εκτός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (17/9) κι επειτα από το τέλος της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων στην Καμαρά και σε συνέχεια των αναταραχών που έγιναν και πάλι στο ΑΠΘ το μεσημέρι της Παρασκευής (16/9), αλλά και αργότερα το βράδυ.

Όλα άρχισαν όταν ενώ ήταν σε εξέλιξη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ δημιουργήθηκε ένταση για άγνωστο λόγο ανάμεσα σε μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και των αστυνομικών δυνάμεων. Η συναυλία διακόπηκε ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μάλιστα μετά την εκτόνωση της έντασης μέσα στο ΑΠΘ χρειάστηκε να μεταφερθεί μία κοπέλα με ασθενοφόρο, καθώς είχε αναπνευστικά προβλήματα από την ρίψη χημικών.

Αυτή τη φορά, πάντως, σημειώθηκαν… οδομαχίες. Ήταν συνεχόμενες οι ρίψεις αντικειμένων με τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με τη σειρά τους πέταξαν χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν και ρίψεις νερού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr.

Τα σοβαρά επεισόδια άρχισαν στο ύψος των Πανεπιστημίων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην οδό Αριστοτέλους και στην Εγνατία, αναφέρει η ίδια πηγή.

Η ομάδα των αγνώστων έστησε αυτοσχέδια οδοφράγματα κι έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Επί του παρόντος, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν απωθήσει το μεγαλύτερο όγκο των διαδηλωτών στην Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλος, ενώ γίνονται προσπάθειες για να διαλυθεί το πλήθος. Για την ώρα, δε, η κατάσταση δείχνει να έχει εκτονωθεί.