«Όπως φαίνεται από την έκθεση των Γάλλων επιστημόνων, ο ιατροδικαστής Ράικος προχώρησε σε μη ακριβή ανάλυση». Με αυτή τη δήλωση ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης, προαναγγέλλει εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη. Υπενθυμίζεται πως η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού στη σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.
Στοιχεία που ενδεχομένως επηρεάσουν την εξέλιξη της υπόθεσης αποκαλύπτει το πόρισμα των Γάλλων επιστημόνων από το εργαστήριο ToxLab που στεγάζεται στο Παρίσι και αποτελεί θεσμικό συνεργάτη και άμεσα συνδεδεμένο με το Εφετείο των Παρισίων, για το οποίο εκτελεί ειδικές έρευνες και αναλύσεις.
Ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης μιλώντας στο ThessToday.gr κάνει λόγο για «δικαίωση» της Γεωργίας και υπογραμμίζει ότι οι Γάλλοι επιστήμονες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον ιατροδικαστή Ράικο που ανέλαβε την εξέταση των δειγμάτων σε συνεργασία με ελβετικό εργαστήριο που συνεργάζεται με το ΑΠΘ. «Σύμφωνα με τους Γάλλους επιστήμονες, η χρήση της φόρμουλας που χρησιμοποιεί ο ιατροδικαστής Ράικος δεν είναι ακριβής και απλά χρησιμοποιήθηκε ένας σύντομος τρόπος για να εξηγήσει τους οδηγούς ποιος είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται να περιμένουν για να ξαναπιάσουν… τιμόνι» ανέφερε.
Ο ίδιος συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι «από τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων είχε αποκαλυφθεί ότι η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε υψηλά επίπεδα, το οποίο επαληθεύεται από την ανάλυση των Γάλλων και από το οποίο όπως προκύπτει, θέτει τη Γεωργία Μπίκα σε κατάσταση βαριάς μέθης, όταν αναφέρεται ότι έλαβε χώρα η καταγγελλόμενη πράξη».
Υπενθυμίζεται ότι αν και οι εξετάσεις αποδείχθηκαν «καθαρές», ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης από τον Φεβρουάριο ακόμη ανέτρεψε τα δεδομένα, αφού, από τότε, έκανε λόγο για εντοπισμό σημαντικής ποσότητας αλκοόλ και όχι «ελάχιστης όπως κάποιοι έσπευσαν να παρουσιάσουν».
«Στα ίδια επίπεδα κινούνταν και η δική μου ανάλυση που παρουσιάζαμε κανονικά. Όπως φαίνεται από την έκθεση των Γάλλων επιστημόνων, ο Ράικος έκανε μη ακριβή ανάλυση της συγκέντρωσης σύμφωνα με τα δεδομένα που χορηγήθηκε από την ίδια τη Γεωργία Μπίκα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλεντέρης και πρόσθεσε ότι «με μια μέση συγκέντρωση η ποσότητα αλκοόλ ήταν τρία γραμμάρια / λίτρο. Το οποίο σημαίνει ότι ήταν σε κατάσταση βαριάς μέθης, απουσία κάθε ικανότητας συναίνεσης και αντίδρασης και φυσικά τεράστια πιθανότητα αμνησίας».