Τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο. Πρόκειται για αλλαγές οι οποίες αμφισβητούν και προκαλούν νοοτροπίες, ιδεολογίες και πρακτικές προηγούμενων γενεών. Αναμφισβήτητα, τέτοιες αλλαγές επηρεάζουν και τον εργασιακό χώρο, με αποτέλεσμα κοινωνία και εργαζόμενοι να απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια, ισότητα και βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

Εταιρείες που σέβονται τις ανάγκες των εργαζομένων τους συμβαδίζουν με τα νέα πρότυπα και προχωράνε σε οργανωτικές αλλαγές οι οποίες έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη δημιουργία νέων ευκαιριών. Παράλληλα, δίνουν μεγάλη σημασία στη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, ενώ αναλαμβάνουν δράσεις και υιοθετούν πολιτικές που έχουν ως άξονα την αξιοκρατία, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας εταιρείας, που αναγνωρίζει την αξία των εργαζομένων της και συμβαδίζει με τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στον εργασιακό χώρο, αποτελεί η Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Με το βλέμμα στο μέλλον και με στόχο το ΜΗΔΕΝ, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ακολουθεί πιστά ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο.

Οι εργαζόμενοί της βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο και αποτελούν κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε της δραστηριότητα. Ο καθένας ξεχωριστά, από τη θέση και τον ρόλο του συμμετέχει ενεργά, ώστε η εταιρεία να δίνει δυναμικά το παρόν στην αγορά.

Με βασικό γνώμονα τη μοναδικότητα του κάθε εργαζομένου της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επιδιώκει όχι μόνο να διασφαλίζει τις υπάρχουσες συνθήκες, αλλά και να δημιουργεί συνεχώς νέες ευκαιρίες, που συνδυάζουν ένα σύγχρονο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Τέσσερις είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους επικεντρώνεται η εταιρεία, προκειμένου να εξασφαλίσει την ευημερία των ανθρώπων της, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

1. Ασφαλές περιβάλλον

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων της. Γι’ αυτόν τον λόγο υλοποιεί μία σειρά δράσεων, έτσι ώστε να αισθάνονται όλοι ασφαλείς κατά τη λειτουργία των καθηκόντων τους αλλά και κατά τη μετακίνηση από και προς την εργασία τους.

Πέρα των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που ακολουθούνται λόγω της πανδημίας, πραγματοποιούνται σε τακτική βάση πρακτικές και θεωρητικές εκπαιδεύσεις, online trainings και webinars και αναλυτικές παρουσιάσεις σχετικά με την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, τα οποία έχουν ως κύριο μέλημα την καλλιέργεια μίας κουλτούρας μηδενικών ατυχημάτων στον χώρο εργασίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, για το 2021, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 21 εκπαιδεύσεις με 286 συμμετοχές.

2. Συνεχής εκπαίδευση και παροχή ίσων ευκαιριών

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι βασική προϋπόθεση για να δεχτεί μία θέση ένας εργαζόμενος είναι η επαγγελματική ανέλιξη και η συνεχής εκπαίδευση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημιούργησε ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα onboarding για τους νέους εργαζομένους, ενώ παράλληλα ενίσχυσε και εμπλούτισε τα ψηφιακά εργαλεία μάθησης που βρίσκονται στη διάθεση των εργαζομένων, όπως είναι η ψηφιακή βιβλιοθήκη, οι ψηφιακές ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις και οι ψηφιακές επισκέψεις στην αγορά.

Οι συγκεκριμένες δράσεις προτρέπουν τους εργαζομένους να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να εξελιχθούν σε νέες θέσεις και ρόλους. Όλα αυτά με κύριο γνώμονα την αξιοκρατία και την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους και όλες.

3. Ισότητα για όλους

Μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες τάσεις αφορά στην κατάργηση των διαχωρισμών και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Πάντα ένα βήμα μπροστά, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, επιδιώκει διαχρονικά τη δημιουργία και διατήρηση ενός εργασιακού κλίματος που αγκαλιάζει την πολυμορφία, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που εργάζονται στην εταιρεία να νιώθουν απολύτως ελεύθεροι να εκφράσουν τον πραγματικό εαυτό τους.

Πιστή στη φιλοσοφία της, το 2021, η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή της «Χάρτας Διαφορετικότητας», με στόχο την περαιτέρω προώθηση της πολυμορφίας. Την ίδια στιγμή, έχει καταφέρει να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα του οργανισμού (αύξηση κατά 24% την τελευταία διετία), ενώ η γυναικεία εκπροσώπηση στην Ομάδα Διοίκησης αντιστοιχεί σε ποσοστό 50%.

4. Αξιοπρόσεκτο work-life balance

Η προσωπική ζωή είναι εξίσου σημαντική με την επαγγελματική. Μόνο μέσα από τη μεταξύ τους ισορροπία μπορεί να διασφαλιστεί η καλή σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων.

Με γνώμονα το παραπάνω σκεπτικό, η εταιρεία καθιέρωσε, τη χρονιά που πέρασε, καθεστώς τηλεργασίας δύο ημερών εβδομαδιαίως, ανεξαρτήτως των μέτρων της πανδημίας, σύμφωνα και με τη σχετική ανάγκη που εκδήλωσε το προσωπικό της. Παράλληλα, διατήρησε τη λειτουργία 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ενώ προχώρησε και σε εσωτερικές ενέργειες που αποτέλεσαν «γέφυρα» με την επιστροφή στην κανονικότητα, όπως είναι χαρακτηριστικά τα «wellness breakfasts» και οι «εβδομάδες διατροφής».

Πρόσφατα, εγκαινίασε μία νέα δράση, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τα μέλη των οικογενειών τους. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα wellness & wellbeing, στο οποίο υπάρχει ευελιξία συμμετοχής σύμφωνα με τον χρόνο και τους τομείς ενδιαφέροντός τους.

Με βασικούς πυλώνες την καινοτομία, την αξιοκρατία, τον σεβασμό των εργαζομένων της και την εξωστρέφεια, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αντιπροσωπεύει μία σύγχρονη εταιρεία η οποία αφουγκράζεται τις τάσεις των καιρών και βαδίζει σταθερά και ουσιαστικά προς την ανάπτυξη για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Γιατί καθημερινά, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, υπηρετούν πιστά τον εταιρικό Σκοπό και «ζυθοποιούν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο»!