Τη δική της θέση για τα δημοσιεύματα του διαδικτύου που αφορούν την υπόθεση της Πάτρας έδωσε η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Όπως μας είπε: «Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε την πηγή αυτής της πληροφορίας. Μπορούμε όμως να πούμε ότι η ιατρική κοινότητα της Πάτρας ήταν εξαρχής και συνεχίζει να είναι, ιδιαίτερα σκεπτική με τους τρεις συνεχόμενους θανάτους των παιδιών και είχε λίγη πίστη στη θεωρία των εξαιρετικά σπάνιων νοσημάτων. Επίσης οι ιατρικές υπηρεσίες που παρασχέθηκαν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης ήταν άψογες και ενδελέχεις χωρίς λάθη και παραλείψεις από τους γιατρούς. Οι γιατροί έχουν καταρτίσει υπερπλήρη ιστορικά νοσηλείας των παιδιών και είναι έτοιμοι να καταθέσουν».
Να σημειωθεί πως μιλώντας στο Newsbeast τις προηγούμενες μέρες τόσο ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση της Τζωρτζίνας Σωτήρης Μπουζιάνης όπως και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων είχαν δηλώσει σίγουροι πως οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν αποτέλεσμα για την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας που αρχικά χαρακτηρίστηκε «απροσδιόριστος».
Συγκεκριμένα ο κος Λέων μας είχε πει: «Είτε οι τοξικολογικές είτε οι ιστολογικές θα αναδείξουν την όλη εικόνα του περιστατικού. Η διερεύνηση του τρίτου περιστατικού, της Τζωρτζίνας, έχει αυτή τη στιγμή πολλά σημεία για να εξετάσει. Και δεδομένου ότι ένα παιδί λαμβάνει φάρμακα θα υπάρξουν και ποσοτικές, συγκεκριμένες αναλύσεις πάνω στις τοξικολογικές για όλες τις δοσολογίες των ουσιών. {…)Στη συγκεκριμένη υπόθεση- το απροσδιόριστο του θανάτου προβληματίζει, γιατί έχουμε νοσηλευόμενο άτομο, άρα έχουμε και πλήρη ιατρική παρακολούθηση, νοσηλευτική παρακολούθηση και εργαστηριακή παρακολούθηση. Όταν ο θάνατος είναι ‘λογικός’, δηλαδή σχετίζεται με τη νόσο, τότε οι γιατροί εκδίδουν πιστοποιητικό θανάτου.Το γεγονός ότι οι γιατροί δεν εξέδωσαν πιστοποιητικά θανάτου στις δύο νοσηλευόμενες περιπτώσεις των παιδιών, σημαίνει ότι οι γιατροί δεν μπορούσαν να συνδέσουν ιατρικά τον θάνατο με το νόσημα. {…) Όταν οι ιστοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και τα βιολογικά υλικά στο τοξικολογικό εργαστήριο, τότε ο ιατροδικαστής κάπου καταλήγει».