Στην κατάληψη και στο κλείσιμο του Πολυκαταστήματος Praktiker στην πόλη της Μεταμόρφωσης προχώρησαν στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Αιτία είναι οι 85 απολύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Διοίκηση του Πολυκαταστήματος, τις οποίες οι παρευρισκόμενοι απαίτησαν να παρθούν πίσω και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Συλλόγου Εργαζομένων του Πολυκαταστήματος: «Η επιχείρηση PRAKTIKER από τις αρχές του χρόνου έχει εξαπολύσει μπαράζ απολύσεων σε όλα τα καταστήματα. Μέσα στο 2010 έχουν απολυθεί από τα PRAKTIKER 85 εργαζόμενοι, με στόχο την εντατικοποίηση των εργαζομένων τη μεγιστοποίηση των κερδών της εταιρείας.

Η επιχείρηση έχει στρατηγική, έχει σχέδιο, δεν απολύει στην τύχη.
Πρόκειται για πολυεθνικό κεφάλαιο με πολύ γερές πλάτες που του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (…)
Εμείς οι εργαζόμενοι στα PRAKTIKER, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, εργάτες από όλους τους κλάδους, το ΠΑΜΕ ζητάμε τη συμπαράσταση σου στον αγώνα μας για τις ακυρώσεις των απολύσεων και για την αναχαίτιση των απολύσεων που έρχονται. Γίνε ο σύμμαχος μας στον αγώνα μας που είναι αγώνας όλων μας. (…)».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι υπήρξε μεγάλη ένταση κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, όπου μάλιστα οι καταληψίες απειλήθηκαν από την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ δεν έλειψαν και οι μηνύσεις.
πηγή: xtypos