Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού της φάλαινας που βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην παραλία του Αλίμου. Τα μέλη της ΜΚΟ που έχουν σπεύσει στην περιοχή για να βοηθήσουν το αποπροσανατολισμένο ζώο, προσπάθησαν να του χορηγήσουν έναν ορό αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λόγω του τραυματισμού που έχει στην κάτω γνάθο.
Με κινητοποίηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έσπευσαν στο σημείο δύο εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Ελληνικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλάσσιων Θηλαστικών «Αρίων», οι οποίοι δίνουν μάχη για να παράσχουν στο τραυματισμένο ζώο τις πρώτες βοήθειες υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Νατάσσας Κομνηνού.
Όπως έγινε γνωστό, η φάλαινα, που εξετάστηκε από τον κτηνίατρο του «Αρίωνα», Παντελή Σαρρή, φέρει σοβαρό τραύμα στο ρύγχος και επιφανειακά τραύματα στο δέρμα, ενώ έγινε αιμοληψία για τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη και άλλων παθολογικών αιτιών. Στο θηλαστικό χορηγήθηκε υποστηρικτική θεραπευτική αγωγή με την κατάσταση του ζώου να κρίνεται κρίσιμη.
«Το ζώο βρίσκεται στα πολύ ρηχά της παραλίας στο Δέλτα του Φαλήρου» λέει στο Newsbeast ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. «Το νερό τους φτάνει μέχρι τα γόνατα. Τόσο έξω είναι η φάλαινα. Πρέπει να είναι αρκετά άρρωστη. Τους ακούω να λένε πως έχει βγει τόσο έξω γιατί έχει ανάγκη ο φυσητήρας της να βρίσκεται πολύ έξω για να αναπνέει. Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη. Δεν είναι πάντως θέμα τραυματισμού, έχει κάποιες εκδορές αλλά είναι προυπάρχουσες. Πήραν από το ζώο αίμα για εργαστηριακές εξετάσεις. Δεδομένου ότι μιλάμε για κήτος που ζει στα 1000 με 3000 μέτρα βάθος, οι ειδικοί λένε ότι έχει βρεθεί εδώ γιατί είναι βαριά άρρωστο και σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Θα δούμε τι θα δείξουν και οι εξετάσεις και θα συντονίσουμε τις περαιτέρω προσπάθειες» εξηγεί.