Πολιτικό σάλο έχουν προκαλέσει οι προβολές βίντεο σε σταθμούς του μετρό την τελευταία εβδομάδα, που δείχνουν τις θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα, καθώς και στοιχεία-σοκ για την ανθρωπιστική κρίση που άφησε πίσω της η γερμανική κατοχή.

Η προβολή των σχετικών βίντεο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας της κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ένα από τα βίντεο προκάλεσε την αντίδραση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο σε άρθρο του προβάλει το γεγονός σημειώνοντας πως «Βίντεο στο ελληνικό μέτρο: Οι Γερμανικοί μπαίνουν στην Αθήνα».

Ωστόσο, αντιδράσεις υπήρξαν και από ελληνικά κόμματα. Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το Ποτάμι, ζητώντας να μάθει εάν αυτή η ενέργεια έχει την έγκριση του πρωθυπουργού.

«Με τέτοιου είδους ενέργειες, η εικόνα που πλάθεται για τη χώρα μας και ειδικά αυτήν την περίοδο είναι απαράδεκτη και αποκρουστική. Ο αντίκτυπος της στον τουρισμό είναι άκρως επαχθής και ζημιογόνος δεδομένου ότι το εν λόγω βίντεο υποτιτλίζεται στην αγγλική γλώσσα. Δεν είναι τρόπος αυτός για να καλωσορίζεται ο τουρίστας που επιλέγει τη χώρα μας», σημειώνεται στο κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης, Ιάσονας Φωτήλας και Γρηγόρης Ψαριανός.

Δείτε το βίντεο…