Για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, τους ανεμβολίαστους αλλά και τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Τετάρτη (22/12) η παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως «η Αχαΐα υπολείπεται στον εμβολιασμό και υπάρχει κύμα ανεμβολίαστων».

«Η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον θα μας στοιχίσει σε αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες» η παθολόγος – λοιμωξιολόγος και επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Καρολίνα Ακινόσογλου.

«Έχουμε 100% πληρότητα στις ΜΕΘ αναλόγως με την ημέρα»

Ρίο Νοσοκομείο
(EUROKINISSI)

«Δεν μπορείς να ξέρεις αν ο ασθενής έχει ή δεν έχει τη μετάλλαξη Όμικρον, είναι σίγουρο ότι όπως συνέβη με τη Δέλτα, υπάρχουν περισσότερα κρούσματα. Ο ιός κινείται πιο γρήγορα από ό,τι εμείς και έχουμε 100% πληρότητα στις ΜΕΘ, αναλόγως με την ημέρα» υπογράμμισε.

«Υπάρχει υποχώρηση στη νότια Ελλάδα» είπε η υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και χαρακτήρισε αναπόφευκτη την αύξηση κρουσμάτων πανεθνικά.

Απαντώντας στην ερώτηση «τι να περιμένουμε» η Καρολίνα Ακινόσογλου δήλωσε ότι «πολλές ιώσεις εξελίσσονται όπως η γρίπη. Αυτό θα το δούμε στην πορεία. Προς το παρόν, ας μείνουμε στη δεύτερη ή τρίτη δόση».