Για τη σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού στην Αδριανούπολη μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. O άνδρας μαζί με τη σύντροφό του αφέθηκαν το βράδυ ελεύθεροι.

«Ενημερώθηκα χθες υπηρεσιακά. Πρόκειται για ιδιωτικό ταξίδι. Κατά την επιστροφή συνελήφθη με την κατηγορία ότι βρέθηκε σε απαγορευμένη περιοχή. Υπήρξε συντονισμένη συνεργασία δική μας με το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού. Το παρακολουθούμε. Ο υπουργός δήλωσε η γειτονική χώρα κατανοεί ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το ζευγάρι. Πιστεύω ότι η ιστορία θα ολοκληρωθεί σε 48 ώρες» είπε στον ΣΚΑΪ.

Ο Έλληνας αστυνομικός στην ανάκριση δήλωσε ότι μπήκαν στην Τουρκία από τη Συνοριακή Πύλη İpsala και ισχυρίστηκε ότι μετέβησαν στο κέντρο της Αδριανούπολης, όπου και έκαναν τα ψώνια τους. Για το πώς βρέθηκαν στην απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη το απέδωσε σε λάθος στο σύστημα πλοήγησης. Όπως είπε, είχε δύο εναλλακτικές επιλογές, διαλέγοντας τελικώς την πιο σύντομη διαδρομή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους σταματήσει η χωροφυλακή και να τους συλλάβει. «Είχαμε έρθει να ψωνίσουμε, δεν είχαμε άλλο σκοπό» είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Mega.