Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 68χρονος οφθαλμίατρος, στον οποίο έστησε χθες καρτέρι η 49χρονη με τον οποίο είχε αποκτήσει στο παρελθόν ένα παιδί. Ο γιατρός, ο οποίος πυροβολήθηκε από τη γυναίκα, βρίσκεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή TLive του Alpha, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, η κατάστασή του κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή. Δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο και τα επόμενα 24ωρα είναι πάρα πολύ κρίσιμα.

Ο γιατρός μπήκε χθες γύρω στις 17:00 το απόγευμα στο χειρουργείο. Με το που έφτασε στο νοσοκομείο, οι γιατροί προσπάθησαν να τον σταθεροποιήσουν και να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία που είχε από τους δύο πυροβολισμούς στο σώμα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρά το αρχικό σοκ, ο ίδιος έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον εαυτό του, λέγοντας στους γείτονες που έφτασαν αμέσως στο σημείο πού να πιέσουν προκειμένου να μη χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Οι δύσκολες εγχειρήσεις κράτησαν πολλές ώρες και χρειάστηκε η συμβολή ειδικού θωρακοχειρουργού για να αντιμετωπιστεί το τραύμα στον θώρακα. Δύσκολο ήταν το χειρουργείο και στην κοιλιακή χώρα, καθώς η σφαίρα έπληξε ζωτικά όργανα. Μάλιστα υπήρχαν κάποια θραύσματα μέσα που έπρεπε να αφαιρεθούν.

Ο οφθαλμίατρος είναι σε καταστολή και οι γιατροί αναμένουν τις επόμενες ώρες για να δουν την εξέλιξη της υγείας του.