Αναταραχή έχει προκαλέσει σήμερα η είδηση πως με παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη λύθηκε η σύμβαση του παιδίατρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, ο οποίος κατηγορείται για σέλγεια σε βάρος ανηλίκου. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει πριν από 2 χρόνια την πατραϊκή κοινωνία, καθώς την καταγγελία είχε κάνει η ίδια του η σύζυγος.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Μιλώντας σήμερα νωρίτερα στο Νewsbeast η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου τόνισε πως ένας από τους λόγους που επί δύο χρόνια ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας δεν πήρε απόφαση αφαίρεσης άσκησης επαγγέλματος του εν λόγω γιατρού είναι πως για τον συγκεκριμένο δεν έχει υπάρξει καμία άλλη καταγγελία και πως μάλιστα οι δύο γονείς βρίσκονται σε αντιδικία για την επιμέλεια του παιδιού τους.

Η κα Μαστοράκου λέει στο Newsbeast πως το παιδί για το οποίο κατηγορείται ότι ασέλγησε πάνω του ο γιατρός είναι το ίδιο του το παιδί, αλλά πως σύμφωνα με την ίδια, η απουσία κάθε άλλης καταγγελίας όπως είπε, ταυτόχρονα με το γεγονός πως το ζευγάρι βρισκόταν σε αντιδικία έβαλε σε σκέψη τον σύλλογο ο οποίος αισθάνθηκε ότι το ζήτημα είναι ίσως πιο προσωπικό/ ενδοικογενειακό. Πάνω από όλα υπάρχει όμως ένας λόγος πιο σημαντικός.

Όπως είπε η κα Μαστοράκου: «ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας δεν νομιμοποιείται και δεν έχει και τη δικαιοδοσία να εξετάζει παράνομα προϊόντα βιντεοσκόπησης, όπως αυτό που επέδειξε η πρώην σύζυγος για αυτό και εξαρχής επιφυλαχθήκαμε ομόφωνα για αυτή την περίπτωση. Δεν είμαστε δικαστές για να κρίνουμε τέτοια στοιχεία. Γι αυτό, αποφασίσαμε να περιμένουμε να τελεσιδικήσει η απόφαση στο δικαστήριο το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει».

Η ίδια πάντως εικόνα φαίνεται να επικρατεί και στους γιατρούς του νοσοκομείου. Πηγή του Newsbeast στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, ανέφερε πως πρόκειται για πολύ ευαίσθητο ζήτημα και πως μάλιστα ….«Δεν είχαμε και δεν έχουμε καθαρή εικόνα. Δεν ήταν μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου όλοι τις γνωρίζουν και περιμένεις απλώς κάποια στιγμή να σκάσει. Δεν είχαμε ποτέ αντιληφθεί κάτι ύποπτο για τον συγκεκριμένο. Δεν υπάρχει δηλαδή σε αυτή την περίπτωση ένα: ‘το ξέραμε όλοι’».

Κατά πως φαίνεται, τόσο το νοσοκομείο όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθούν αντιμέτωποι με νομικές κατηγορίες από τον εν λόγω γιατρί αν έχουν προβεί σε λανθασμένες κινήσεις δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος είναι κι ένας άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Σε κάθε περίπτωση, το αν υπάρχουν ή υπήρξαν κενά σε αυτές τις αποφάσεις που θα έπρεπε να είχαν παρθεί νωρίτερα μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια αυτό θα φανεί και από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.