Μοναδικές γεύσεις είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν οι μικροί «σεφ» του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κατά την επίσκεψή τους στην επαγγελματική κουζίνα εστιατορίου της πόλης.

Τα παιδιά, που συμμετέχουν στο «Εργαστήριο Παιδικής Μαγειρικής και Διατροφής» του Ολυμπιακού Μουσείου, είχαν ως καθοδηγητές το σεφ του εργαστηρίου, Στάθη Πασσαλίδη, και τη μαγείρισσα του εστιατορίου.

Με επιλεγμένα υλικά μαγείρεψαν μανιτάρια γεμιστά, μπιφτέκια, κασεροκροκέτες, μπουγιουρντί, ενώ ετοίμασαν και φρέσκες σαλάτες.

Μίλησαν για τη συντήρηση των τροφίμων, τον τρόπο λειτουργίας μίας επαγγελματικής κουζίνας και μυήθηκαν στα μυστικά της μίξης υλικών και γεύσεων. Οι γονείς των παιδιών ανέλαβαν ρόλο γευσιγνώστη, καθώς οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου τους προσκάλεσαν σε ένα γεύμα μοναδικό, με… πιάτα των ίδιων των παιδιών.

Πηγή: agelioforos.gr