Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία στην ανατολική Κρήτη, ωστόσο και σήμερα, σε ορισμένες περιοχές, συνεργεία της Περιφέρειας και των τοπικών δήμων συνεχίζουν τον αποχιονισμό στα ορεινά σημεία, ενώ λόγω του παγετού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση.

Στο μεταξύ, προσέγγισαν το κατάλυμα στο Λιβάδι Κρουσώνα Ηρακλείου τα μέλη της ΕΜΑΚ και έδωσαν τα απαραίτητα φάρμακα στη γυναίκα που είχε αποκλειστεί από προχθές με άλλα άτομα, εξαιτίας του χιονιού.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της ΕΜΑΚ για την καθοριστική συμβολή τους, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Βαλτζάκη, τον πρόεδρο του οικισμού Φώτη Τρυπιδάκη και όλους τους κατοίκους του οικισμού και τους ιδιώτες που βοήθησαν με τα μηχανήματά τους στην εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση.

Τα μηχανήματα παραμένουν και επιχειρούν στο σημείο, με σκοπό τις επόμενες ώρες -και εφόσον δεν επιδεινωθούν τα φαινόμενα- να είναι προσβάσιμος ο δρόμος μέχρι το Λιβάδι.

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα προβλήματα σε περιοχές των Αστερουσίων, όπως στα Καπετάνιανα και στον δρόμο προς Κούδουμα καθώς και στις περιοχές του δήμου Γόρτυνας όπως Νυβριτός – Γεργερή – Πρινιά – Πανασός.
Επίσης, στον δήμο Φαιστού τα προβλήματα εστιάζονται σε Βορίζια, Καμάρες και Γρηγοριά.

Προβλήματα υπάρχουν ακόμη στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Βιάννου – Ιεράπετρας και στις επαρχιακές οδούς Κρίτσας – Κρούστα – Δράσι – Οροπέδιο Λασιθίου.

Παράλληλα, κλειστά παραμένουν τα σχολεία στις περιοχές των δήμων Ηρακλείου, Βιάννου, Αρχανών, Αστερουσίων, Μαλεβιζίου, Γόρτυνας, Αγίου Νικολάου και Σητείας.