Συνεργασία ανάμεσα σε δύο μεγάλα «brands» της Θεσσαλονίκης, τη ΔΕΘ-Helexpo AE και τον ΠΑΟΚ, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο πλευρές, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου για τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στην πόλη, με επίκεντρο το διεθνές εκθεσιακό της κέντρο.
Η συνεργασία αφορά σε πρώτη φάση την ΚΑΕ ΠΑΟΚ αλλά στο επόμενο διάστημα αναμένεται να επεκταθεί και στην ΠΑΕ.

«Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές. Μακάρι οι φορείς της πόλης να πάρουν τη ΔΕΘ-Helexpo ως παράδειγμα στις κινήσεις συνεργασίας που κάνει» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, αναφερόμενος στη συνεργασία, βάσει της οποίας η ΔΕΘ-Helexpo γίνεται επίσημος υποστηρικτής της βορειοελλαδικής ΚΑΕ.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, χαρακτήρισε ως στρατηγική τη συνεργασία, αναφέροντας μάλιστα ανάλογα παραδείγματα συνεργασιών μεταξύ μεγάλων ισπανικών αθλητικών συλλόγων και εκθεσιακών οργανισμών (π.χ., της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης).

«Εκτός από τον Λευκό Πύργο, δύο είναι τα πιο γνωστά brand names της Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ και ο ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές. Ως ομάδα βρισκόμαστε στη διάθεση της ΔΕΘ για την προβολή των ενεργειών της, πχ, προβάλλοντας όλα τα εκθεσιακά και άλλα γεγονότα στους αγώνες και του ελληνικού πρωταθλήματος και της Ευρώπης. Μετά και τη χτεσινή νίκη (σ.σ. στη Σμύρνη, εναντίον της Καρσίγιακα, στην πρεμιέρα του ΠΑΟΚ για το EuroCup) η προβολή αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία και πιστεύω ότι θα βοηθήσει και στον στόχο της διεθνοποίησης της ΔΕΘ», κατέληξε ο κ.Γαλατσόπουλος.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι τής ΚΑΕ ΠΑΟΚ πρόσφεραν στη διοίκηση της ΔΕΘ δύο φανέλες με το νούμερο 7, που φορούσε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, όταν έπαιζε στην ομάδα μπάσκετ του «δικέφαλου αετού» του Βορρά.