Την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στην «επανεκκίνηση» του Γηροκομείου Αθηνών, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του με την ευκαιρία των rapid tests που διενέργησαν στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους του, τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Επίσης ο κ. Πατούλης περιηγήθηκε στο νέο επισκευασμένο κτίριο του Γηροκομείου, έναν σύγχρονο άρτιο χώρο, που αδειοδοτήθηκε από την Περιφέρεια η οποία χρηματοδότησε την ανακαίνιση και επισκευή του. Από κοινού με τον πρόεδρο του Γηροκομείου, Ζώη Κολιό, φύτεψαν έναν ευκάλυπτο, ως συμβολική κίνηση που σηματοδοτεί, όπως τόνισαν, την έναρξης μίας νέας εποικοδομητικής και ελπιδοφόρας συνεργασίας των δύο φορέων.

Οι έλεγχοι με τη διαδικασία rapid test, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης», παρουσία του κ. Πατούλη ο οποίος παρέδωσε στη διοίκηση του Γηροκομείου μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού προστασίας (χιλιάδες μάσκες όλων των τύπων και αντισηπτικά), ενώ συνεργεία της Περιφέρειας κλάδεψαν και περιποιήθηκαν τον προαύλιο χώρο του Γηροκομείου.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ιωάννης Σελίμης και ο συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας και του ΙΣΑ Πάνος Ευσταθίου.

Υποδεχόμενοι τον περιφερειάρχη ο πρόεδρος του Γηροκομείου και συνεργάτες του, ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και τον κ. Πατούλη για τη διαχρονική στήριξη «στον αγώνα που δίνει το Γηροκομείο προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία του». Ο κ. Κολιός αναφέρθηκε στα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα της δομής, τονίζοντας ότι χρήζει στήριξης για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως κάνει εδώ και 157 χρόνια, τονίζοντας πως η παρουσία του περιφερειάρχη αποτελεί «μία νέα αισιόδοξη και ελπιδοφόρα αρχή στη μεταξύ τους συνεργασία».

Ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε για την αμέριστη συνδρομή της Περιφέρειας ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του για τις επόμενες δεκαετίες. «Είμαστε στο πλευρό του και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα. Επί 40 χρόνια το Γηροκομείο Αθηνών, το εμβληματικότερο γηροκομείο στη χώρα, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αλλά εμείς θέσαμε ως προτεραιότητα την αδειοδότησή του και το καταφέραμε», πρόσθεσε.

«Έχουμε χτίσει μία γέφυρα προστασίας με το Γηροκομείο και θα συνεχίσουμε, διενεργώντας συχνά ιατρικές εξετάσεις […] και συνδράμοντας το έργο του με ιατρικό προσωπικό. Επίσης όλοι οι τρόφιμοι της δομής θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, σε περιπτώσεις που χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης. Το Γηροκομείο Αθηνών ασκεί λειτούργημα και κοινωφελές έργο και πρόθεσή μας είναι να το στηρίξουμε» υπογράμμισε.