Ενεργά στο πλευρό των αστέγων στέκεται ο δήμος Αθηναίων ενόψει της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει «παγώσει» την πρωτεύουσα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ έπεφτε πυκνό χιόνι, τα κλιμάκια του «Street Work» του δήμου βγήκαν στους δρόμους για να φροντίσουν τους αστέγους της πόλης, που δεν φιλοξενούνται στις δομές και τις θερμαινόμενες αίθουσες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, οκτώ κοινωνικοί λειτουργοί, τέσσερις νοσηλευτές και τέσσερις οδηγοί, πραγματοποίησαν 80 επιτόπιες παρεμβάσεις, για να παραδώσουν φαγητό, ζεστά ροφήματα, μπουφάν και κουβέρτες, ισοθερμικά ρούχα, γάντια, σκούφους, ενημερώνοντας παράλληλα για τη λειτουργία των θερμαινόμενων αιθουσών.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τα μέλη των ομάδων αυτών, κέρδισαν την εμπιστοσύνη 46 άστεγων και τους οδήγησαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους» , τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από το περασμένο Σάββατο έως σήμερα, έχουν γίνει 254 τέτοιες παρεμβάσεις από τις ομάδες του «Street Work» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες και δρουν σε τρεις βάρδιες: Μια πρωινή, από τις 7 π.μ. έως τις 3μ.μ , δύο απογευματινές , από τις 3μ.μ. έως τις 11μ.μ. και μία νυχτερινή, από τις 11μ.μ. έως τις 7 το επόμενο πρωί.

Ο δήμος υπογραμμίζει τη συμβολή και των πολιτών στην προσπάθεια αυτή, υποδεικνύοντας σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι συνάνθρωποί μας. Έτσι, η τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση (210-5246515), δέχθηκε 140 τηλεφωνήματα για περιπτώσεις ανθρώπων. Σήμερα, ο δήμος της Αθήνας διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα-πρότυπα Κέντρα Φιλοξενίας Αστέγων με δυνατότητα φιλοξενίας 400 ατόμων.

Για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών, άνοιξαν και τρεις θερμαινόμενες αίθουσες (Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς – Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας -Υπνωτήριο Πολυδύναμου Κέντρου).

«Σε μία τόσο δύσκολη νύχτα για τους άστεγους της πόλης, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι νοσηλευτές και όλοι οι άνθρωποι του “Street Work” του Δήμου Αθηναίων, είναι έξω. Με φαγητό, ζεστά ροφήματα και ρούχα και με στόχο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη εκείνων που ζουν στο δρόμο, για να φιλοξενηθούν στις δομές μας και τις θερμαινόμενες αίθουσες. Μακριά από το σπίτι τους, κοντά στον συνάνθρωπο. Γι’αυτό είναι σπουδαίοι.
210 5246515 είναι η γραμμή για τους πολίτες που εντοπίζουν κάποιον που χρειάζεται βοήθεια» γράφει σε ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης.

Η ανάρτηση του δήμαρχου Αθηναίων:

Σε μία τόσο δύσκολη νύχτα για τους άστεγους της πόλης, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι νοσηλευτές και όλοι οι άνθρωποι του …

Posted by Κώστας Μπακογιάννης on Monday, February 15, 2021